• DOLAR 32.526
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2450.872
  • ...
Viranşehir HüDA PAR Başkan Adayı`nın projeleri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA-  Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Viranşehir Belediye Başkanı Adayı Yakup Esmer, seçilmesi durumunda ilçede gerçekleştirmeyi planladığı projelerini kamuoyu ile paylaştı.

Viranşehir ilçesine adil ve dürüst yönetim ile yeni bir belediyecilik anlayışıyla hizmet üreteceklerini ifade eden HÜDA-PAR Adayı Yakup Esmer, projelerini  şöyle sıraladı: 

-Fakir insanların, tutuklu mahkûm ailelerin sudan ücretsiz faydalanmalarının sağlanması

-Evlenmek isteyen, fakir gençler için evlilik yardımı, genç kızlar için çeyiz yardımı, evli öğrenciler için eğitim yardımı ve kira yardımı sağlanacak.

-Yeni evlenen çiftlerin nikâhlarını din bilginlerinin yapması, bunun resmi nikah hüviyetine geçmesi ve nikah kıyma yetkisinin belediye başkanı tarafından değil de Allah tarafından verildiğinin özellikle altının çizilmesi

-Belediye personelinin ailelerine Ramazan ve Kurban Bayramlarında, personelin kendisine hicri yılbaşında giyim yardımı yapılacak.

-Yarı kapalı hayvan pazarı yapılacak

-Hayvanların indirilip bindirilmesi amacıyla asansör sistemi yapılacak.

-Fakir ve muhtaçlar için sıcak yemek imkânı sunulacak. Alış veriş merkezleri kurulacak

-Gençlerin Kültür Sanat ve Sportif aktivitelerini gerçekleştirebilecekleri uygun gençlik merkezleri yapılacak.

-Hırsızlık, uyuşturucu ve zararlı madde bağımlısı gençlere yönelik ıslah merkezleri yapılacak.

-Mübarek günlerde mezarlıklara ücretsiz toplu taşıma araçları servislerinin tahsisi olacak.

-Evlerde ve işyerlerinde çöplerin ayrı çöp torbalarına konarak ayrıştırılması sağlanacak. Sokak ve caddelerde cam, plastik, kağıt ve ev atığı için ayrı ayrı çöp kutuları konulacak.

-Halkın, belediye ile ilgili her türlü şikâyetini aktarabileceği, şikâyetçi vatandaşın kapısına kadar gidip sorunları yerinde dinleyebilecek ve çözecek halka hizmet birimleri oluşturularak şikâyet çağrı merkezleri kurulacak.

-Cami/mescit ve yeşil alan entegrasyonu sağlanacak. Yeni şehir imar planında ibadet mekanları için fazla alan ayrılacak. Yapılacak parkların kıblesinde cami olacak. Yapılacak camilerin de kıblesinin ters yönünde (arkasında) park ve yeşil alan olacak. Böylece cami cemaati parklarla, parklar camilerle buluşacak.

-Ramazan aylarında Ramazan ayına uygun tiyatrolar, sohbetler ve konserler yapılması

-İşçi alımında fakir ve ehil olana öncelik verilmesi

-Belediye hizmetlerinin dil, din, ırk, parti ayrımı gözetmeksizin herkese adaletli bir şekilde verilmesi

-Belediye tarafından yapılan ihalelerin bağımsız ilim adamları tarafından hem ihalenin yapılması aşamasında hem de uygulama aşamasında kontrol edilmesi ve bunların sadece başkana bağlı olması

-Gerekli yerlerle irtibata geçilip Viranşehir’in gün yüzüne çıkmayan tarihi yerlerinin gün yüzüne çıkarılması için çalışmalar başlatmak

-Yeterli sayı oluştuğunda belediye araçlarıyla ücretsiz olarak gelen turist gruba Viranşehir’in tarihi ve ören yerlerinin tanıtımı bir uzman aracılığıyla yapılacak

-Tarihi yerlerin restorasyonu aslına uygun olarak yapılıp, bunları ziyarete açmak.

-Bayanlar için ev işlerine yönelik kursların açılması

-Gençlerin kadın erkek karışık ortamlara değil de fıtratlarına uygun ortamlara gitmeleri için teşvik sağlanması ve buna yönelik aktiviteler: tiyatro, sinema, ilahi ezgi konserleri gibi düzenlenecek. (Sabri Acet –İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir