• DOLAR 32.566
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2433.962
  • ...
Esed Güçlerinin Operasyonunda 27 Kişi Öldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞAM  - Suriye İnsan Hakları Örgütü`nden (SNHR) yapılan açıklamada, rejim güçlerinin muhaliflerin denetimindeki bölgelere hava destekli düzenlediği operasyonlar sonucunda başkent Şam`ın banliyölerinde 9, Dera`da 6, Halep`te ve İdlib`te 4`er, Rakka`da 2, Hama ve Humus`ta birer olmak üzere toplam 27 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Bu arada Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) de Suriye ordusuna bağlı helikopterlerin Halep`te muhaliflerin kontrolünde olan bölgelere "varil bombasıyla" saldırması sonucu çok sayıda yerleşim yerinde büyük hasar meydana geldiği kaydedildi.

Halep`in kuzeyinde Şeyh Nacar bölgesi yakınlarında silahlı muhaliflerle rejime bağlı güçler arasında zaman zaman çatışmaların yaşandığı aktarılan açıklamada, kentin Kuveyris havaalanı ile 80. tugay çevresinde de çatışmaların olduğu belirtildi.

Açıklamada ayrıca , Esed güçlerinin başkent Şam`ın Duma, Dareya, Cobar, Berze ile Yebrud bölgelerine havan topu ve roketlerle saldırdığı vurgulanarak, savaş uçaklarının İdlib, Hama ve Humus`ta muhaliflerin denetiminde olan bölgelere saldırı düzenlediği bildirildi.

Öte yandan, Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin ülke genelinde düzenlediği operasyonlarda onlarca silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini duyurdu.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir