• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İskenderun Feyezan Kanalı mikrop saçıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HATAY- İskenderun ilçesinde geçen Feyezan Kanalı çöp ve kokudan geçilmiyor. Şehir merkezinde geçen kanal yıllar önce sel sularına set olması için yaptırılmış. Kanal etrafında evi ve dükkânı olan halk ise çok tepkili. 

Yıllardır koku ve sineklerden dolayı yazın çok sıkıntı çektiklerini ifade eden halk, yetkililerden bir an önce kanala çözüm bulmalarının talebinde bulundular. 

Feyazan Kanalı yakınında oturan Murat Özer, kanaldan tuvalet pisliği geçtiğini belirterek yaz mevsiminde koku ve sinekten geçilmediğini ifade etti. 

Çözüm noktasında belediye’ye çok sayıda dilekçe verdiğini ama her hangi bir cevap alamadığını sözlerine ekleyen Bahri Turhan ise, “Artık bu kanal etrafında yaşanılmaz. Feyezan Kanalından tüm halk şikâyetçidir. İskenderun Türkiye’nin en turistik ilçelerinden biri olmasına rağmen böylesi bir kanalın şehrin içinde geçmesi bizleri üzüyor” dedi. 

Kimsenin bu sorunla ilgilenmediğini ifade eden Muhittin Özev de, kanalın sinek ve farelerden geçilmediğini ifade ederek belediyenin kanalı canlandırması gerektiğini söyledi. 

İskenderun’un birçok sıkıntısı olduğunu belirten Gökhan Düzdaban, “Bu sıkıntıların en büyüğünü şehrin içinde geçen Feyezan Kanalı teşkil etmektedir. Sineklerden dolayı gece yatamıyoruz ve ortalığı pislik götürüyor. İskenderun’un durumunun içler acısı, artık bunun görünmesi lazım” şeklinde şikâyetlerini dile getirdi. 

İskenderun gibi turistik bir şehrin böylesi bir kanala sahip olması içler acısı olduğuna vurgu yapan,  Ahmet Zorlu, “Kanal canlanırsa çok rahat ederiz. Ben çiçek satıcısıyım, kanalın hemen yanında yer aldığımdan dolayı sinekler çiçeklere çok zarar veriyorlar. Bu Durumun bir an önce çözülmesini yetkililerden istiyoruz” ifadelerinde bulundu. 

Üniversite öğrencisi olduğunu ifade eden Davut Altındağ ise kanal hakkında düşüncelerini şöyle dile getirdi: “Evimiz kanala yakın olduğundan dolayı çok rahatsız oluyoruz. Çevreye verilen rahatsızlıktan dolayı yazın sinekler çoğalıyor. Kampüsümüz kanal’a yakın olduğu için öğrenciler bu durumdan oldukça rahatsız” (Mehmet Ün/Fikret Kavgalı-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir