• DOLAR 32.318
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2292.994
  • ...
Barış ve Demokratların Saldırı Takvimi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

Adnan Memiş / haber-yorum

Daha önce siyasi hayata henüz atılmayan Hür Dava Partisi, Mustazaf-Der ve STK çatısı altında halkın teveccühünü kazanmakla birlikte ‘hakka hizmet halka hizmettir’ şiarı ile çalışma alanını geniş kitlelere ulaştırmıştır. Hakk’a olan sevgi, her alanda kendini göstermiştir ve birçok güzel manzaralara insanlar şahitlik etmiştir. Karşılığını sadece Allah’tan bekleyen bu insanların hizmeti, elbette komünist ve Marksist çizgide ki, ideolojisi sapık inançlı insanların hoşuna gitmecekti! Sapık ideolojileri gereği, huzur ve saadet ortamından çok saldırı ve kaos yapılı bir hayat tarzı benimsediklerini görmekteyiz. Bir saldırı takvimi yapılmışcasına hergün biryerde bir ocağı yakma gayretti içerisine girdiği apacık ortadadır. Sadece birkaç örnek ile tekrar gündeme getirmekte bir fayda vardır. Çünkü; Birilerine, doğuda seçim ortamının havasının nasıl olduğunu gösterebilmek için onlara çizilen portreyi göstermek zorundayız. Zira, batıda saldırıya uğrayanlar, doğuda sanki hınçını birilerinden çıkarmaya çalışıyor.

-09 Aralık 2013 Pazar: Ak Parti `ye Bombalı Saldırı.

-14 Aralık 2013 Cumartesi : Mushaf Der`e bombalı saldırı.

-22 Aralık 2013 Pazar: Hüda-Par Üyesinin Evine El Bombalı Saldırı.

-31 Aralık 2013 Salı: Cizre`de parti broşürü dağıtmakta olan Hür Dava Partisi üyelerine, PKK`nın sözde gençlik yapılanması PKK/BDP`li gruplar tarafından Molotoflu ve taşlı saldırı düzenlendi.

-03 Ocak 2014 Cuma: Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Muradiye İlçe Başkanlığı binasına taşlı saldırıda bulunuldu.

-08 Ocak 2014 Çarşamba: Silvan`da PKK/BDP`liler, HÜDA PAR`a iki kez saldırdı.

-18 Ocak 2014 Cumartesi: Yüzleri kapalı bir grup PKK/BDP`li Van Sabır Eğitim ve Dayanışma Derneği (Sabır-Der) saldırdı.

-22 Ocak 2014 Çarşamba: Van`da BDP`liler AK Partililere Saldırdı.


-30 Ocak 2014 Perşembe: Licede PKK/BDP yandaşları HÜDA PAR üyelerine saldırdı.

-01 Şubat 2014 Cumartesi: Van`ın Çaldıran ilçesinde, Hür Dava Partisi (Hüda-Par) binasına kimliği henüz kişi ya da kişiler tarafından molotofkokteyli saldırı düzenledi.

-03 Şubat 2014 Pazartesi: Gevaş`ta HÜDA PAR ve AK Parti binasına saldırı.

-04 Şubat 2014 Salı: Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Bağlar ilçe binasına BDP/PKK`lilerce saldırı.

-05 Şubat 2014 Çarşamba: Şırnak`ta park halindeki HÜDA PAR üyesine ait otomobile silah ile ateş açıldı.

-05 Şubat 2014 Çarşamba: HÜDA PAR Kayapınar ilçe binasına gece saatlerinde PKK lehine slogan atan saldırganlar tarafından Molotoflu saldırı düzenlendi.

-08 Şubat 2014 Cumartesi: Van`da Saadet Partisi seçim otobüsüne saldırı.

-10 Şubat 2014 Pazartesi: Özalp’te yüzleri kapalı ve PKK/BDP’li oldukları belirtilen bir grup HÜDA PAR üyesi Seyithan Erçiçek’e ait iş yerine saldırdı.

-15 Şubat 2014 Cumartesi: PKK/BDP yandaşlarının merkez Bağlar ilçesi 5 Nisan mahallesine 3 adet ses bombası atıldı.

-17 Şubat 2014 Pazartesi: Cizre İlçe merkezinde bir grup PKK/BDP’li eylemci tarafından, Nur Mahallesi Akaydın Caddesi’nde kimlik kontrolü yaptı. Kimlik kontrolü yapıldığı sırada, aracıyla yoldan geçen M.Ç. isimli bir uzman çavuş, grup tarafından durdurulmaya çalışıldı. ;Uzman çavuş durmayınca, grup tarafından aracına molotof kokteyli atıldı.

-01 Mart 2014 Cumartesi: `BDP, Saadet Partisi seçim araçlarına saldırdı`.

-02 Mart 2014 Çarşamba: Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Mardin Kızıltepe İlçe Teşkilatına BDP`li bir grubun saldırısı sonucu 3 kişi yaralandı.

-06 Mart Perşembe: BDP yandaşları HÜDA PAR üyelerine saldırdı: 2 yaralı.

-07 Mart 2014 Cuma : Van`da seçim çalışmaları yapan Hür Dava Partisi seçim aracı, yürüyüş yapan BDP`li bir grubun taşlı saldırısına uğradı.

-08 Mart 2014 Cumartesi: Batman`da seçim çalışmaları yapan Saadet Partisi seçim aracı, BDP`li bir grubun taşlı saldırısına uğradı. Aynı grup HÜDA PAR flamalarını sökerek yere attı.

-09 Mart 2014 Pazar: Van`da Hür Dava Partisinin düzenlediği mitingden dönen 5 türbanlı bayan BDP/PKK`li çetelerin saldırısına uğradı.

Bu kadar saldırıya neden mi bir karşılık verilmedi? Çünkü; düşünce kabiliyeti kıt olanlar sadece kendi çıkarları için çalışmaktadır. Oysa Hüda-par ve islami STK`ların aklı-selim hareket etmeleri hem takdir kazandı hemde halkın zararına olan olaylardan uzak durdu. 5 Mayıs 2011 de PKK/BDP yandaşları, Mustazaf-Der Yüksekova Şubesi`ne yapılan silahlı saldırıda katl ettiği dernek başkan yardımcısı Übeydullah Durna içinde, halkın huzuru için gene aklı-selim bir şekilde dik bir duruş sergilemişti. Burdan; ``Batıda hergün faşist saldırılara maruz kalıyoruz` diyen yurtseverlere sesleniyorum! Doğuda ki saldırılar faşistlik değil mi? Yada BDP, hangi akıla hizmet ederek başörtüsüne saldırı yapıyor! Tarih sizi ve sizin gibi hadi aşmışları tarihin tozlu sayfalarına gömeye mahkum eder!!!

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir