• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Myanmar`da Müslümanlara ait 50 ev kül oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Myanmar`da Müslümanların yaşadığı bölgede çıkan yangın faciasında en az 50 ev yanarak kül oldu. Rakhine (Arakan) eyaletinin başkenti Sittwe`de meydana gelen facianın aşırıcı Budistlerin kundaklaması sonucu meydana geldiği tahmin ediliyor.

Görüntülerde alevleri göklere yükselen yangının ardından insanlar canlarını zor kurtarırken, kümes hayvanlarının çaresizce ortalıkta gezdikleri gözleniyor. Bambudan yapılmış derme çatma evler yanarken, köylülerin bir kısmı ise eşyalarını kurtarmaya çalışıyor.

Cep telefonu ile çekilen görüntülerde, yangın yerinde toplanan kalabalık ve polislerin kalabalığa müdahale etmesinin ardından silah sesleri duyuluyor.

Save Rohinga kuruluşunun Cihan Haber Ajansı`na aktardığı bilgilere göre, Myanmar`ın batısında bulunan Arakan`da, Budist çeteler Müslümanlara yönelik saldırılara hız kesmeden devam ediyor. En son yangının çıktığı bölgede 12 kamp bulunuyor. Temel gıda maddelerinden yoksun, tedavi imkânı olmadığı için türlü hastalıklarla mücadele eden Müslümanlar, bir de Budist çetelerin saldırılarına mazur kalıyor.

Binlerce Arakanlı Müslüman 2013 yılında Budistler tarafından katledildi. Şiddet olaylarında 140 bin Müslüman ülke içinde göç etmek zorunda kalırken, yüz binlercesi de vatanlarını terk etti.

Cihan

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir