• DOLAR 32.376
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.865
  • ...
 Şiddetli Yağış Kamplarda Yaşamı Zorlaştırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HALEP - Suriye`nin Halep kentinde etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle, Azez ilçesindeki Es-Selame Sınır Kapısı yakınında bulunan kamptaki çadırların çoğu zarar gördü.

Halep ve çevresinde sabah erken saatlerden bu yana etkili olan yağış, bölgede hayatı olumsuz etkilemeye başladı. Yağış, iç savaştan kaçarak, Türkiye sınırındaki Azez ilçesinde, Es-Selame Sınır Kapısı yakınlarında yer alan kamptaki çadırlarda kalanlara büyük oranda zarar verdi. Su baskınlarının yaşandığı bazı çadırlardaki yorgan, battaniye ve birçok mutfak malzemesi çamur içinde kaldı. Buradaki bazı Suriyeliler, çamurdan kurtarabildikleri eşyalarını daha az gören çadırlara taşırken, kimileri de çamura dönen çadırlarını temizleyeme çalışıyor. Adeta "çamur deryası"na dönen kampta halk, çamurda yürümükte de zorlanıyor. Burada öğle yemeği olarak dağıtılan çorba için ellerinde tencerelerle yola çıkan bazı çocukların ayakkabısız olduğu da görüldü.

Kamp sakinlerinden Ebu Şefik, şiddetli yağışın etkisiyle yağmur ve lağım sularının çadırlarına girdiğini, soğuk havalarda zor durumda kaldıklarını anlatarak, bu konuda uluslararası toplumdan yardım beklediklerini kaydetti.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir