• DOLAR 32.507
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2430.558
  • ...
Kızıltepe'de Mardin 112  standı açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN-Kızıltepe(Qoser)ilçesi Mova Park Alış Veriş Merkezinde ‘’ Mardin 112 ‘’ standı açıldı. İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Derviş tarafından açılışı yapılan stantta, 112 hizmetlerinin vatandaşa tanıtılması ve  vatandaşların bilinçlenmesinin sağlanması amaçlandığı belirtildi.

 

Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Burhan Turan, ambulans hizmetlerinin, sonuçlarıyla hastaların doğrudan etkilendiği kritik süreçleri içerdiğini belirterek, ‘’ Bu yüzden hata yapılmamalı, geciktirilmemeli ve ihmal edilmemelidir. Bu da planlama, uygulama ve kontrolün sağlandığı kaliteli bir yönetim gerektirir. Kaliteli bir Ambulans hizmeti sunumunda en önemli rol sağlık personeline düşmektedir. Ancak vatandaşın bilinçlenmesi ve acil sağlık hizmetlerinin farkındalığının sağlanması ve iletişimde birbirlerini anlayan tarafların bulunması elbette ki daha verimli bir hizmet sunumu demektir.’’ İfadelerini kullandı.

 

Mardin’de toplam 23 adet Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu ve Komuta Kontrol Merkezi ile 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet verildiğini belirten Mardin İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. M. Salih Atama, 210 personel, 30 acil yardım ambulansı, 1 helikopter ambulans, 2 4x4 UMKE aracı, 1 adet 4 sedyeli ambulans, 1 adet paletli ambulans,  ile hizmeti sürdürmektedir.  112 Komuta Kontrol Merkezine günlük ortalama 12 bin çağrı gelmektedir. Maalesef bu çağrıların yüzde 80'ı lüzumsuz aramalardır.’’ diye belirtti.

 

Atama,  “Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürülüğümüz bünyesinde, afet ve olağanüstü durumlarda görev yapan UMKE bulunmakta olup, Bugüne kadar Van depremi gibi yurt içi görevlerde çalışmış tecrübeli ekiplerimiz mevcuttur.” İfadelerini kullandı.(Mehmet-Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir