• DOLAR 32.371
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.545
  • ...
Başbakan Bingöl'de Gülen'e yüklendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün Bitlis’te gerçekleştirilen mitingin ardından helikopterle Bingöl’e geldi. Bingöl PTT Kavşağında halka hitap eden Başbakan Erdoğan, yaptığı konuşmada Fethullah Gülen ve muhalefet partilerine yüklendi.


Kendisini dinlemeye gelen Bingöllüleri selamlayan Başbakan Erdoğan, konuşmasına Bingöl halkına övgülerle başladı.


“Sen nasıl âlimsin?”
Konuşmasında Fethullah Gülen’e yüklenen Başbakan Erdoğan, “Pensilvanya'da malum bir zat var. Güya Said Nursi'nin izinde ama alakası yok. Bu zat Said Nursi'yle bir kez karşılaşmış değil. Said Nursi asla pes etmemiş, zulümlerden geri adım atmamış. Tarihimizde hiçbir âlim holding patronu olmadı. Hiçbir âlim, ananaslarla, tesbihlerle karanlık işlerin ve irtibatların içinde olmadı. Hiçbir âlim, mahremleri dinlemek, kaydetmek, röntgencilik yapmak, bunlarla şantaj yapmak, tehdit etmek, haraç toplamak gibi edep dışı işlerin takipçisi olmadı. Bu işleri yapanları senin uyarman gerekli sen nasıl âlimsin?” dedi.


“CHP demek Said Nursi'nin ölüsüne zulüm demektir”
CHP zihniyetinin Müslüman halka yaptıklarına dikkat çeken Başbakan Erdoğan, “CHP demek camilerin ahıra çevrilmesi demektir. CHP demek Said Nursi'nin ölüsüne, dirisine zulüm demektir. CHP demek Türkçe ezan demektir.” İfadelerini kullandı.
 

“Fani birinin peşine nasıl takılırsınız?”
Gülen cemaatine bağlı kişilere de seslenen Başbakan Erdoğan, “Pensilvanya'daki zata bağlanmış kişilere sesleniyorum. Siz ebedi bir dava için fani birinin peşine nasıl takılırsınız?” diye sordu.


Konuşmasının sonunda Ak Parti Bingöl Belediye Başkan Adayı Yücel Barakazi’yi tanıtan Başbakan Erdoğan, 30 Mart'ta çıkacak sonucun tüm bölgeye örnek olmasını diledi. (Nihat Kanat/Bülent Temiz/Emrullah Araz-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir