• DOLAR 32.565
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2430.28
  • ...
Başbakan, Üstad'ın memleketinde parelel yapıya yüklendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - Bitlis’te yaptığı mitingde paralel yapıya yüklenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Alim, hırslarını yenen, vatanını milletini seven kişidir.” diyerek Fethullah Gülen’e de göndermelerde bulundu.


"Alim sadece bilen değil, kendisini bilendir"
AK Parti Hükümetine ve Türkiye’ye yönelik baskıların Pensilvanya merkezli yapıldığını belirten Başbakan Erdoğan,  “Birileri Başbakanın ilme hakaret ettiğini savunuyor. Bizim ilme bakışımız bellidir. Ama burada bir şey söyleyeceğim. Alim sadece bilen değildir, alim kendisini bilen kişidir. Alim hırslarını yenen kişidir. Alim vatanını milletini seven kişidir.


Hem holding patronu olacaksın. Hem de ülkede fitne çıkaracaksın. Hem de alimim diyeceksin. Alim öğrenci yetiştirir. Tehdit, şantaj, ananas, tespihlerle iş göreceksin. Ben alimim diyeceksin. Mahrem telefonları dinleyerek, insanların yatak odalarını gözetleyerek ben alimim diyeceksin. Tarihte böyle bir alim var mı? Tarihte kendi ülkesini karıştıran alim gördünüz mü? Ülkesinde fitne yapan alim gördünüz mü?” diyerek eleştiride bulundu.


“Bunun Said-i Nursi ile alakası yok; onu bir kez bile görmemiştir”
Güllen’in Said-i Nursi ile alakasının olmadığını kaydeden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hayatında onu görmüşlüğü de yoktur. Baki hakikatler fani şahsiyetler üzerine kurulmaz. Din hiçbir şeye alet edilemez. Ey Pensilvanya’nın arkasına takılmış kardeşlerim, Baki hakikatler fani şahsiyetler üzerine bina edilemez. Rafineri ile ananasla, tespihle, şantajla alim olunmaz. Bir başbakanın görüşmelerini kayıt altına alanlardan alim olur mu? Ben bunların inancından da şüphe ediyorum.


Benim dinimde böyle bir şey yok. Devletlerin sırlarını kaydederek, baki hakikatlere ulaşmanın mümkün olmadığını görmelerini istiyorum. Elbette birilerinin yaptıkları dine zarar vermez. Nesiller yara alır. Gerçek alimler yara alır. Yardımlaşma duygusu yara alır. Gerçekten insan yetiştiren cemaatler yara alır. Kendisini hizmete ilme, talebe yetişmeye adamış cemaatlerin aralarına mesafe koymak boynunuzun borcudur. Kirli ilişkiler arasına ara koymaları hayati derecede önemlidir” şeklinde konuştu.


“Güllen, Bediuzzamanın eserini yasaklayanlarla ittifak içindedir “
Bitlis’e değil, tüm Türkiye’ye seslendiğini söyleyen Erdoğan, “2 belge göstereceğim. Kardeşlerim Said-i Nursi tarafından yazılan eser 15 Temmuz 1948’de yasaklandı. Ben belge ile konuşuyorum. Bediüzzaman Said-i Nursi 9 Ağustos 1949 sevki uygun görülmüştür. İmza  İsmet İnönü. İşte Pensilvanya’daki zat CHP ile birlikte hareket ediyor. Siz bu milletin kutsallarına hayat hakkı tanımadınız. Ablaları kapı kapı dolaştırıyor. SMS’ler çekiliyor. Oyunuzu AKP’ye değil, CHP’ye MHP’ye BDP’ye veriniz, diyor. AK Partiye düşmanlık ediyorlar. Bunlar ne zaman iktidar ortağı oldularsa kamyonu devirdiler. Pensilvanya’daki ile 3 kafadar devam ediyor. Bunların gideceği yer uçurumdur.” şeklinde konuşarak eleştiride bulundu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir