• DOLAR 32.415
  • EURO 35.024
  • ALTIN 2325.214
  • ...
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Bitlis`te
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS- Ankara’dan Muş’a havayoluyla gelen Başbakan Erdoğan helikopterle Bitlis’e geldi. Erdoğan, Gökmeydan alanında organize edilen mitingde konuştu.
Geniş güvenlik önlemleri altında Bitlis’e gelen Başbakan Erdoğan, Saat 13:30’da alana geldi. 

Erdoğan, “Erenlerin evliyaların alimlerin ilim şehri Bitlis seni kalpten selamlıyorum.” Diyerek toplanan kitleye hitap etti. 

Başbakan Erdoğan 30 Mart seçimlerinin Türkiye halkı ve Bitlis için hayırlı olsun dileğinde bulundu.

Kendilerinin sadece Allah’ın huzurunda rükûda eğildiğini ifade eden Başbakan Erdoğan,  hiçbir güç kendilerini eğdiremeyeceğini dik duracaklarını söyledi.

Erdoğan konuşmasının devamında Bitlis’in tarih boyunca hep ilim şehri olduğunu sözlerine ekleyerek, “ Bitlis çok büyük şahsiyetler yetiştirdi. Büyük alimlere okul oldu. Küfrevi hazretlerini, İdrisi  Bitlis’iyi rahmetle yad ediyorum. Hizanı’n Nurs köyünde doğan yiğit, vatansever, geride bıraktığı eserleri ile Bediüzzaman Said-i Nursi’yi hayırla anmak istiyorum” ifadelerine yer verdi. 

Eski isimlerinin çıkarılan yasa çerçevesinde iade edildiğini hatırlatan Erdoğan, “ Nurs köyü 1960’dan sonra ismi Kepirli olarak değişti.  Nurs köyünü tarihi ismini iade etik. Sırada Norşin var. Siirt’te Aydınlar Tillo ismine kavuştu. Şimdi Güroymak’a Norşin ismini resmi hale getireceğiz. Kendi tarihini bilmeyen CHP ve MHP bu işleri bilmiyor. 27 Mayıs 1960 ihtilali ile bu isimler değiştirildi. Şimdi biz isimleri iade edince CHP ve MHP başka yerlere çekiyor. 

Erdoğan geçtiğimiz günlerde 5 partinin birleşmesine de değinerek, “Burada 5 parti birleşti mi? 5’ini bir yere koyduğunuzda 40 çürük yumurtadan bir sağlam olmaz. Biz 27 Mayıs ve 12 Eylülde insanımıza yapılan zulmü ortadan kaldırdık. Bunlarla uğraşmak küçük insanların işidir.  Detay konular üzerinden inanlara zulmedilmez. Biz büyük adımlar atarak devlet ve milleti birleştirecek reformlar yapıyoruz” ifadesini kullandı. 

Bediüzzaman’a çok zulümler yapıldığının altını çize Erdoğan, sözlerine devamla; “Said-i Nursi Hizan Nurs köyünde doğdu. 1’nci Dünya Savaşında milis kuvvetlere katıldı. Esir düştü. Ve ülkesine dönerek eserler yazdı. Çeşitli iftiralarla mahkum edip hapishanelere gönderdiler. Eserlerini yasakladılar. Ders vermelerini yasakladılar. Ama Nursi hak bildiği yoldan dönmedi. İlkelerinden ve değerlerinden taviz vermedi. İlimden konuşmaktan kalemi yetiştirmekten aklından geçirmedi. Hapishanelere rağmen ülkesini vatanını terk etmedi.” Şeklinde konuştu. 

Saidi Nursi hayattayken Risalei Nur kitaplarının diyanet tarafından basılarak çoğaltılmasını istediğini belirten Erdoğan, tam tersine 27 Mayıs’ta CHP hükümeti tarafından  Nursi’nin eserlerinin yasaklandığını söyleyerek, “İşte biz Said-i Nursi’nin bu arzusunu yerine getirdik. İnşallah diğer eserlerini de önümüzdeki günlerde basacağız. Yasaklanan, toplatılan kitaplar özgürlüklerine kavuşuyorlar. CHP tarafından yasaklanan kitaplar çeşitli bakanlıklar tarafından bastırılıyor” konuşmasına son verdi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir