• DOLAR 32.381
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2325.833
  • ...
Batman Barosu`ndan BDP saldırısına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – BDP’lilerin tesettürlü bayanlara yaptığı saldırılara tepkiler dinmiyor. BDP`lilerin tesettürlü bayanlara saldırısını kınayan Batman Baro Başkanı Ahmet Sevim, sadece kişisel haklara saldırının olmadığını aynı zamanda sivil siyasete yapılmış bir saldırı olduğunu niteledi.

Siyasetin bugünün dünyasında en meşru yol olduğunu ve siyasi faaliyetlerden dolayı yapılan saldırının sadece kişisel haklara değil aynı zamanda siyaset yapma hakkına da yapılmış bir saldırı olduğu belirten Sevim, “Yıllardır bölgede ve Türkiye genelinde şiddetin bir yöntem olarak kullanılmasının doğru olmadığını, bütün toplumsal kesimlere büyük zarar ve bedeller ödettiğini müşahede ettik ve yaşadık. Bu nedenle ilkesel olarak kimden gelirse gelsin ve kime yönelirse yönelsin her türlü şiddeti her hangi bir kayıt ve şart koymadan kınıyoruz.” dedi.

Siyaset ve parti faaliyeti içerisinde bulunan herkesin kendisiyle çelişmemek adına siyaset dışı yöntemleri cesaretlendirici ve teşvik edici tutum, eylem ve söylemlerden kaçınmasının gerektiğini vurgulayan Sevim, “Van`da yaşanan hadise sadece kişisel haklara saldırı değil, aynı zamanda sivil siyasete yapılmış bir saldırıdır. Bu nedenle kınıyoruz. Şiddet yolunu seçen her türlü eylem ve tutumu ayrımsız ve tereddütsüz kınadığımızı yenilemek istiyoruz. “ diye konuştu.

(M.Fatih Akgül-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir