• DOLAR 32.564
  • EURO 34.87
  • ALTIN 2430.434
  • ...
HÜDA PAR Kadın Kolları`ndan kadına saldıranlara telin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Merkez Kadın Kolları, Van’da miting dönüşü saldırıya uğrayan tesettürlü bayanlara yapılan saldırıyı yaptığı yazılı basın açıklamasıyla telin etti.

Tesettürlü bayanlara yapılan saldırının kabul edilemez olduğuna vurgu yapılan açıklamada; “Partimizin 9 Mart Pazar günü Van’da düzenlemiş olduğu seçim mitinginden dönen bacılarımızın uğradığı sözlü ve fiili saldırıları şiddetle kınıyor ve bu alçakça saldırıyı lanetliyoruz.”denilerek saldırı telin edildi.

“Malum kesimin maskesi düşmüş ve Müslüman halkımız geçek yüzlerini görmüştür”
Saldırı ile maskelerin düştüğü ifade edilen açıklamada; Meydanlarda kadın hakları diye bağıran malum kesimin 8 Mart Kadınlar Günü’nün hemen ertesinde bu saldırıyı gerçekleştirmeleri, içinde bulundukları tezatı göstermektedir. Örfümüzde, inancımızda yeri olmayan bu barbarca saldırıyla malum kesimin maskeleri düşmüş ve Müslüman halkımız geçek yüzlerini görmüştür.

Kadın hakları, barış ve özgürlük diye çığırtkanlık yapanların aslında kadını ifsat edip İslami kimliğinden uzaklaştırarak aile ve namus mefhumunu ortadan kaldırmaktan başka amaçlarının olmadığı bu olayla bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bu amaçlarına hiçbir zaman ulaşamayacaklar ve inşaallah hevesleri kursaklarında kalacaktır.

Müslüman halkımız biz kadınlara karşı yapılan bu vahşetin müsebbibi olan zihniyeti iyi tanımalı ve Allah’ın emaneti olan kadınlara sahip çıkmalıdır. Bu çirkin ve menfur saldırıya karşı herkes safını net bir şekilde belirlemelidir.”denildi.

“Yapılan saldırı ve baskılar bizleri asla yıldıramayacak”
Yaşanan olayla ilgili ulusal medyanın sessizliğini koruması ve kadın hakları savunucularının bile görmezden gelmesinin manidar olduğa dikkat çekilen açıklamada; Halkın partimize yoğun teveccüh göstermesine tahammül edemeyen kirli odaklara sesleniyoruz: yapılan saldırı ve baskılar bizleri asla yıldırmayacak, aksine gücümüze güç katacaktır. HÜDA PAR, ihlâslı kardeşlerimizin yardımı ve halkımızın destekleriyle her geçen gün biraz daha büyüyerek istikrarlı bir şekilde yoluna devam edecektir.” ifadeleri dikkat çekti.

Saldırıya uğrayan bayanlara geçmiş olsun dilekleriyle son bulan açıklamada; “Bu vesileyle Van’da yaşanan çirkin saldırıya maruz kalmış bacılarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, HÜDA PAR Merkez Kadın Kolları olarak her zaman yanlarında olduğumuzu vurguluyoruz. Gevşemeyin üzülmeyin, eğer inanıyorsanız üstün gelecek olan sizlersiniz.” İfadeleri yer aldı. (İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir