• DOLAR 32.324
  • EURO 35.151
  • ALTIN 2295.605
  • ...
Mardin, Berlin ITB fuarında…
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - 1966 yılından beri Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen ve Avrupa’nın en eski turizm fuarı olan ITB Berlin Fuarı bu yıl 48.inci kez kapılarını uluslararası turizm camiasına ve ziyaretçilere açtı.

Dünyanın önde gelen tur operatörleri, basın ve medya temsilcileri, Turizm bakanlıkları, rezervasyon siteleri, oteller, seyahat acenteleri ve seyahat severleri Almanya’da buluşturan 180 ülkeden 10.086 firmanın katıldığı ITB Berlin Fuarını yaklaşık 180 bin kişi ziyaret etti.

Mardin’in kültür ve turizm potansiyellerini uluslararası boyutta tanıtmak amacıyla, 5-9 Mart 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen Berlin Turizm Fuarına, Mardin’i temsilen Mardin Vali Yardımcısı Ali Güldoğan, İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Nezir Çelik, Mardin Müze Müdürü Nihat Erdoğan katıldı. 

Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Mardin standını ziyaret etti

Dünyadaki turizm profesyonellerini Berlin’de bir araya getiren organizasyonda; Berlin Kültür Müşavirliği tarafından sağlanan stantta Mardin’i tanıtıldı. Fuar etkinlikleri çerçevesinde Avrupa Birliği Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı, Genel Müdürler, Başkonsolos, Kültür ve Turizm Ateşesi, yerli-yabancı acenteler ve katılımcılar ile çok sayıda yurtdışında yaşayan vatandalar ziyaret etti.  

Global anlamda tüm turizm güzelliklerini keşfetme olanağı sunan fuarda, Mardin Valiliğince hazırlanan İngilizce ve Almanca tanıtım materyalleri, görseller CD’ler ve hediyelikler ziyaretçilerin ilgisini çekti.

Mardin’in kültürel zenginlikleri ile birlikte sabunculuk ve bakır işleme, Telkari sanatının da tanıtıldığı stantta ziyaretçilere badem şekeri ikram edildi. Fuar süresince tur operatörü ve acenteler kendi stantlarında ziyaret edilerek Mardin tanıtım materyalleri ayrıca verildi. 

Mardin Vali Yardımcısı Ali Güldoğan, “Söz konusu fuarda tur operatörleri ile konaklama satan firmaların iş bağlantıları için bu tür fuarlarda randevulaştıkları ve iş bağlantılarını kurdukları düşünüldüğünde Mardin’deki konaklama firmalarının, tur operatörlerinin de bu fuarlara katılım göstermesinin önem arz ettiği görülmektedir. Bu fuarlara katılım öncesinde de turizm partnerlerinin araştırılması, birlikte çalışma imkânı olanlar ile gerekli randevuların önceden internet üzerinden sağlanması gerekmektedir.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir