• DOLAR 32.323
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2298.801
  • ...
SON DAKİKA
Saadet Partisi Van`daki saldırıya tepki gösterdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  -  HÜDA PAR’ın Van’da düzenlemiş olduğu mitingden dönen tesettürlü bayanlara BDP’li bir grup tarafından düzenlenen saldırıya bir tepki de Saadet Partisi Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fesih Bozan’dan geldi. 

Saldırıların kabul edilemez  olduğunu ifade eden Bozan, kadınların hak ve hukukunun konuşulduğu böylesi bir günde meydana gelen bu olayı şiddetle kınadıklarını söyledi. 

Seçim sürecinde bütün partilerin serbest bir şekilde ve hür bir iradeyle propagandalarını yapmaları ve kendilerini anlatacak siyasi çalışmalarını yapabilmeleri gerektiğini ifade eden Bozan, “Ayın 30’unda  halk kendi iradesiyle inandığı partiye oyunu verecektir. Hiçbir partinin şiddete başvurmasını kabul etmiyoruz, yanlıştır olmaması gerekir. Bizde esas olan iknadır herkes kendi parti görüşünü halka çeşitli vesilelerle, vasıtalarla ilan etmeye çalışır. Hiç kimse bu anlam da kimseye karışmaması gerekir.” diyerek yapılan saldırıları doğru bulmadığını ifade etti. 

Demokrasiden bahseden insanların şiddete başvurmaları doğru bir tavır olmadığını ifade eden Bozan,  “BDP de bu konu da üstüne düşeni yapmalıdır. Yani kendi tabanına sahip çıkmalıdır. Ve bu olay karşısında medyaya yansıdığı gibi ise yani BDP’den kaynaklı bir saldırı ise BDP’nin üstüne düşeni yapması lazım.” dedi. (Ali Adiyaman / Ali Gültekin  - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir