• DOLAR 32.567
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2491.533
  • ...
Katar, Hamas`ın ülkeden çıkmasını kabul etmedi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meş’al, Katar yönetimini zor durumda bırakmamak için Doha’dan ayrılmayı teklif etti. Ancak Katar Emiri, bu talebi kabul etmedi.

Hamas kaynakları, söz konusu önerinin Katar Muhaberatı Başkanı Ganim Halife tarafından Katar Emiri Temim bin Hamad’a iletildiğini, ancak Temim’in söz konusu talebi kabul etmediğini duyurdu.

Kuds el Arabi Gazetesi’nde yer alan habere göre Meş’al’in Doha’dan ayrılma teklifi, “Katar ile Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn arasındaki krizin büyümesini engellemeyi” hedefliyor. Bu üç ülke geçen hafta büyükelçilerini Katar’dan çekme kararı almıştı.
Konu ile ilgili haberde, bu üç ülkenin Katar yönetimine Hamas’a maddi desteği kesmesi ve Hamas yöneticilerini sınır dışı etmesi yönünde baskılar yaptığına da işaret edildi. Hamas yönetiminin bu durumu yakından takip ettiği için böyle bir talepte bulunduğu söyleniyor.

Katar Emiri Temim’in, Hamas’ın Doha’dan ayrılmasını istemediğini geçen Pazar günü Gazze Başbakanı İsmail Heniyye ile yaptığı telefon görüşmesinde de tekrarladığı belirtildi.

Hamas’a yakın kaynaklar, örgütün lider kadrosunun Doha’dan ayrılması durumunda, Hartum veya Beyrut’a taşınmayı planladığını belirtiyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir