• DOLAR 32.383
  • EURO 35.112
  • ALTIN 2326.35
  • ...
HÜDA PAR`ın halk ziyaretleri devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ- Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Muş’un Sungu beldesi halkını ziyaret etti. Yerel seçim çalışmaları çerçevesine ziyaretlerine ara vermeden devam eden HÜDA PAR İl Meclis Üyesi Adayı Bülent Balkaya beraberindeki bir heyet Muş’un Sungu beldesi halkı ile bir araya geldi. 

Bölgenin kanat önderlerinden Molla Ali Arslan’ın da içinde bulunduğu, Sungu halkını ve esnafı ziyaret eden Balkaya belde halkından teveccühle karşılandı. Esnafı tek tek ziyaret eden HÜDA PAR heyeti daha sonra halkın yoğunlukta olduğu kahvehanelerde halkla berber oturarak sohbet ettiler.Kahvehanelerde belde halkı ile sohbet eden Molla Ali Arslan, halka HÜDA PAR’ın misyon ve kuruluş amacından bahsetti. 

Cumhuriyet tarihi boyunca Türkiye’deki tek İslam referanslı parti olduklarını siyasi ve yaşamın diğer alanlarında yaptıkları çalışmalarda gayelerinin sadece Allahın dinini yeryüzüne hâkim kılmak olduğunu kaydeden Arslan Hoca, Müslüman bir toplumu ancak Allah’tan korkan ve sağlam iradeli insanların hakkıyla idare edebileceklerinin altını çizdi. 

“Bu partide hizmet edenler bugüne kadar birçok eziyet ve sıkıntılar çektiler’’
Arslan Hoca konuşmasını şöyle sürdürdü: “Öncelikle şunu belirteyim ki Allah dinimiz, dünyamız ve ahretimiz için hayırlı olanı bizlere nasip etsin inşallah. Bizim için en büyük nimet ve kazanç şudur ki, eğer bizler İslam’ın sesini bir dağın başındaki çobana dahi ulaştırabiliyor ve o insanın Allaha ibadet etmesini sağlayabiliyorsak bizim için en büyük nimet ve kazanç budur. Bizim partimiz parti davası değil dava partisidir. Bu partide hizmet edenler bugüne kadar birçok eziyet ve sıkıntılar çektiler ve bu güne geldiler. Camilerde ders verdikleri için camilerden atıldılar, cezaevlerine konuldular kendi yurtlarından kovuldular. Bütün bunlara rağmen Bu güne kadar davamızdan zerre kadar taviz vermedik, bundan sonrada vermeyeceğiz inşallah’’ dedi. 

“Hepimiz Allahın kullarıyız ve Rabbimiz Kelime-i Tevhit ile bizleri kardeş kıldı’’
Arslan Hoca konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Bizler insanlara zulüm ve hakaret etmek için veya Müslüman kardeşlerimizin omzunda yük olmak için gelmedik. Bizler birbirimizi tanımak için geldik.  Çünkü hepimiz Allahın kullarıyız ve Rabbimiz Kelime-İ Tevhit ile hepimizi kardeş kıldı. Mademki bizler kardeşiz o halde nasıl ki kendimize iyilik istiyorsak sizler içinde o iyiliği istememiz gerek. Nasıl ki ateşe girmek istemiyorsak, aynı şekilde kardeşimizin de ateşe girmesini istememiz lazım. Bizim evlatlarımız yanıyor. Evlatlarımızı bizden alıp kendi küfür ve kötü emelleri için çalıştırıyorlar. O halde evlatlarımızı kurtarmak bizim görevimizdir. Çünkü bizim hürriyetimiz ancak Kur’an ve Sünnetle mümkün olabilir.’’ 

“Bu halk Cumhuriyet tarihi boyunca çok zulümler yaşadı’’
HÜDA PAR’ın ziyaretinden dolayı memnuniyetini dile getiren belde halkından Bidri aşiretinin büyüklerinden H. Mehmet Dündar; “ Bu halk Cumhuriyet tarihi boyunca çok zulümler yaşadı. Ezanımız yasaklandı. İslam için insanlar katledildi. Menderes asıldı Özal öldürüldü. Bizim dinimiz dünyamız ahretimiz ve halkımız için hayırlısı ne ise o olur inşallah’’ şeklinde konuştu. 

Daha sonra ziyaretlerini beldenin çevre köylerinde devam ettiren HÜDA PAR yetkilileri halkın partilerine olan teveccühlerinin çok iyi olduğunu, ellerinden geldiği kadar halkın teveccühlerine layık olmaya çalışacaklarını belirterek, kendilerine bu vesileyle halkla buluşma fırsatı veren Allah’a hamd ettiklerini kaydettiler. 

Yetkililer çalışmaların farklı alanlarda hız kesmeden devam edeceğini söylediler. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir