• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
HÜDA PAR Mardin adayları basınla buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN – Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı araştırmacı yazar Molla Mahmut Kılınç, Artuklu İlçe Belediye Başkan Adayı Av. Yahya Turan ile Yeşilli İlçe Belediye Başkan Adayı Metin Tekin ve partililer, İl Teşkilatı’nda Mardin’de görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu. 

Saat: 10.00’da verilen kahvaltının ardından başkan adayları basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Yıllardır sivil toplum kuruluşu olarak halka hizmet ettiklerini ve halkla iç içe olduklarını dile getiren HÜDA PAR Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Molla Mahmut Kılınç, “Geçmişte her Nisan ayında kapı kapı dolaşıp halkımızı kutlu doğum etkinlikleri konusunda bilgilendiriyorduk. Hatta kitap, CD ve broşür dağıtıyorduk. Bunun dışında yine Kurban ve Ramazan bayramlarında halkın bayramını tek tek kutluyorduk. Şuanda bile Türkiye genelinde 300’ün üzerinde derneklerimiz vardır ve faaliyetlerine devam ediyorlar. Kısaca biz bölgede bu işlerin yabancısı değiliz. Bazıları yenisidir diyor, doğrudur ama tabelamız yenidir. Tabanımız yıllardır bu halka hizmet etmiş, tebliğ ve irşatta bulunmuş ve çeşitli etkinlikler yapmıştır. Belki siz geçen seçimleri takip ettiniz, tabi bu benim şahsi kanaatimdir; Cumhuriyet tarihi boyunca ilk kez bir siyasi parti esnafı tek tek dolaşarak, tek tek evlerinin kapısını çalarak ve izahat yaparak bir çalışma yürütüyor. Mardin’i hemen hemen bitirdik, bitirmek üzereyiz.”  

 Bir gazetecinin Ergenekon tahliyeleriyle ilgili sorduğu soruya cevap veren Mardin merkez Artuklu İlçe Belediye Başkan Adayı Av. Yahya Turan, devletin sürekli konjonktürel davrandığını söyledi. 

Hizmet etme nokrasında reflekslerinin İslam olduğunu açıklayan HÜDA PAR Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Molla Mahmut Kılınç, seçime girecekleri il ve ilçede iddialı olduklarını söyledi. Eğitimden sağlığa, spordan kültüre kadar birçok proje hazırladıklarını ifade eden Kılınç, “Halk bizi seçerse inşallah bu projeleri hayata geçireceğiz.” dedi. 

HÜDA PAR’a yönelik saldırılar ve birçok konunun konuşulduğu basın toplantısı yaklaşık 2 saat sürdü. 

(M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir