• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Allah vaadinden asla caymaz`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP- Gaziantep Muhtaçlarla Dayanışma Derneği tarafından bayanlara yönelik seminer düzenledi. Seminere konuşmacı olarak Betül Çevik Hoca katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Çevik, müminlerin özelliklerini Müminun süresinin ilk 10 ayetinin tefsirini yaparak anlattı. 

Allah’u tealanın  Kur’an-ı Kerim’de müminlere hem dünyada hem de ahretteki kurtuluş reçetesini verdiğini ifadede eden Çevik, “Bu aynı zamanda Allah’ın emirlerine kulak verenlere gerçek bir vaadidir. Allah vaadinden asla caymaz. Yeterki biz Allah’ın bize kurtuluş reçetesi olarak Kur’an’da zikrettiği emirlere riayet edelim. Bu reçete müminlerin ahlak reçetesidir. Her Müslüman kişiliğini bu ahlaka göre çizmesi gerekir. Nitekim Hz. Aişe’ye Peygamber efendimizin ahlakı sorulduğunda; onlar ki huşu içinde namaz kılarlar. Onlar ki boş ve yararsız şeylerle ilgilenmezler. Onlar zekâtlarını tam olarak verirler. Onlar yalnız eşleri ve cariyeleri dışında mahrem yerlerini herkesten korurlar. Bu iki durumda ayıplanmaları söz konusu değildir. Bunların ötesine geçmek isteyen yasal sınırı aşmış olurlar. Onlar ki kendilerine verilen emanetleri korurlar ve sözlerini tutarlar. Onlar ki namazlarını aksatmaksızın korurlar. (Mü’minün:1-9) ayetine kadar okumuş ve ‘işte böyleydi Resulullah’ demişti.” dedi. 

“Mümin olmanın en belirgin özelliği namazdır. Namaz Mümin ile kâfiri birbirinden ayıran özelliktir. Namaz insanın bütün duygularını ve organlarını harekete ge&cc

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir