• DOLAR 32.37
  • EURO 35.038
  • ALTIN 2325.463
  • ...
Suriyeli aileye Umut-Der sahip çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Umut Kervanı Yardım Platformu Üyesi Batman Umut Der Gıda Bankası, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Batman’a sığınan 26 nüfuslu Suriyeli aileye sahip çıktı. 

Suriye`de 3 yıla yakın süredir devam eden iç savaş şiddetini arttırırken hayatlarını kurtarmaya çalışan milyonlarca Suriyeli de evlerini terk ederek komşu ülkelere sığınıyor. Saldırı ve bombardıman altında köylerini terk eden Suriyeliler tüm varlıklarını geride bırakarak canlarının derdine düşüyor. Suriyelilerin güvenli gördüğü ülkelerin başında yer alan Türkiye, ölümden kaçan yüzbinlerce insana ev sahipliği yapıyor. 

Ülkesini terk etmek zorunda kalanlardan biri de Essari ailesi. Yaklaşık 2 ay önce Esed rejiminin zulmünden 4 çocuğunu kaybeden ve 2 gelini bir evli oğlu ve kardeşinin çocuklarıyla birlikte Batman’a gelen aileye, bir kaç hayırsever Umut Der aracılığıyla aileye sahip çıktı. 

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Umut-Der Gıda Bankası M.Nurullah Günaydın, "Bu ailemiz 2 ay önce Suriye`den gelerek ülkemize sığınmış, iç savaşta 4 oğlunu kaybetmiştir. Sonrasında 2 geliniyle bir oğluyla ve kardeşlerinin çocuklarıyla birlikte Batman’a gelerek bir hayırsever kendisine alt kattaki evini tahsis ederek orada kalıyor. 26 nüfuslu olan bu ailenin ihtiyaçlarını da bir kaç hayırsever Umut-Der Gıda Bankasını arayarak böyle bir ailenin olduğunu ve bizim aracılığımızla bu aileye yardım etmek istediklerini söylediler. Biz de her zaman olduğu gibi gerekli ihtiyaçları temin ederek bu aileye teslim ettik. Bu Suriyeli muhtaç aileye gıda, çamaşır makinesi, halı, yorgan, battaniye mutfak eşyaları, yastık, yorgan ve yatak, gibi aileye yetecek ev eşyaları teslim ettik. Bize yardımlarını ulaştıran hayırseverlere de teşekkür ederiz.” dedi. 

Kendilerine yardım eden hayırseverlere ve Umut-Der’e teşekkür eden aile reisi Cemal Essari, çok memnun olduklarını dile getirerek hayır dualarında bulundu.  (M.Fatih Akgül - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir