• DOLAR 32.383
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2326.145
  • ...
HÜDA PAR Siirt merkez seçim bürosu dualarla açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SİİRT - Hür Dava Partisi Siirt merkez seçim bürosunun açılışı yapıldı. Açılışa partilinin yanında Siirt halkı da katılımda bulundu.

Açılışta Kürtçe konuşma yapan HÜDA PAR Siirt Belediye Başkan adayı Mehmet Tetik, seçim çalışmaları çerçevesinde ziyaret ettikleri evlerde halkın teveccühüyle karşılaştıklarını belirterek, “Kış şartlarının yoğun ve sert olduğu bir dönemde çalışmalarımıza başladık. Kardeşlerimizle gündüz demeden gece demeden, aynı zamanda malları ve canlarını ortaya koyarak durup dinlenmeden 17 bin evin kapısını çalıp davamızı ve partimizin gayesini anlattık. Ondan sonra 20 ekiple yaklaşık 5 bin evde oturup sevgili Peygamberimizin hayatını ve İslam’ı anlattık. İslamiyet ve Allah’ın adaleti olmazsa bizim için kurtuluş olmaz dedik. Bundan dolayı Allah’a şükrediyoruz ki bu millet bize çok büyük bir teveccüh göstermiştir.” dedi.

Açılışta Türkçe bir konuşma yapan HÜDA PAR Batman İl Başkan Yardımcısı Osman Teyfur ise, “Hür Dava Partisi olarak diyoruz ki, renkler, ırklar ve diller Allah’ın ayetleridir. Bunları reddetmek, bunları inkar etmek, Allah’ın ayetlerini inkar etmektir. Biz bütün ırkları kabul eder, bütün dilleri Allah’ın ayetleri olarak bilir ve bunun için de Allah’ın azametini tefekkür eder ve onu tesbih ederiz. HÜDA PAR olarak bu mazlum halkın tarih boyunca gasp edilmiş bütün haklarını talep ediyoruz. Bu coğrafyada Araplara, Farislere ve diğer kavimlere verilen her ne hak varsa bu mustazaf Kürt halkına da aynı şeyler verilmelidir. Bütün bunların mücadelesini bugüne kadar verdik, vermeye devam edeceğiz. Fakat bütün bu hak arayışlarını İslami çerçevede yapacağız. İslam`a uygun olmayan bir hakkı asla istemeyiz. Çünkü o hak değil, Cehenneme götüren batıl bir yoldur.” dedi.

HÜDA PAR Siirt İl Başkanı Zülfikar Fırat, Siirt HÜDA PAR Belediye Başkan adayı Mehmet Tetik ve Molla Osman Teyfur’un tekbirler ve salavatlar eşliğinde kurdele kesimiyle HÜDA PAR Merkez Seçim Bürosunun açılışı yapıldı.

(İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir