• DOLAR 32.59
  • EURO 34.773
  • ALTIN 2522.262
  • ...
BDP'liler türbanlı bayanlara saldırdı(Yenilendi)
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN – Van’da HÜDA PAR’ın düzenlediği mitingden  Semra Şahin (39) Dilara Şahin, Zeynep Akkay ve ismi öğrenilemeyen 2 bayan, BDP seçim bürosundan çıktıkları belirtilen bir grubun saldırısına uğradı.

 

Van’da HÜDA PAR’ın düzenlediği mitingden sonra evlerine dönen türbanlı bayanlar BDP’li çetelerin saldırısına uğradı.

 

HÜDA PAR’ın düzenlediği mitingden sonra 14.00 sıralarında evlerine dönen 6 türbanlı Bayan Cumhuriyet Caddesi Sanat Sokağı yakınında bulunan BDP seçim bürosunun önünde saldırıya uğradı.

 

BDP seçim bürosundan çıktıkları belirtilen 15-20 kişilik bir grup, türbanlı bayanlara hakaret ederek linç etmek istedi.

 

Çevredeki vatandaşların müdahalesi ile azgın grubun elinden kurtulan bayanlardan birinin bayıldığı ve hastaneye kaldırıldığı öğrenilirken sağlık durumunu iyi olduğu kaydedildi.

 

Saldırıya uğrayan bayanlardan Dilara Şahin (Semra Şahin’in kızı)BDP’li çetenin kendilerine ‘şeytanlar’ diyerek saldırdığını anlatarak,  “Bize bir anda saldırıp bizleri dövmeye çalıştılar annemi gözlerimizin önünde dövdüler annem hastaneye kaldırıldı.”dedi.

 

Başka bir kız çocuğu ise ellerinde parti bayrağı olduğu halde evlerine döndükleri sırada saldırı yapıldığını belirterek, “Elimizde bayraklar vardı köpekler bize saldırdılar. Amcamın hanımını dövdüler” şeklinde anlatı.

 

“Annemi tekmelerle dövdüler…”

Bu arada saldırıya uğrayan Semira Şahin’in oğlu Erman Şahin ise saldırı anını şu şekilde anlattı: “Annem, bacım ve birkaç tane bayan miting sonrası eve doğru giderken BDP seçim bürosundan çıkan bir grup annemle diğer bayanlara saldırmaya başlıyor. Annemi tekmelerle dövüyorlar. Annem yere düşüp bayılıyor saldırganlar yerde de tekme vurmaya devam ediyorlar. Yanında 17-18 yaşlarındaki bacım var. Birkaç tane bayan daha var. Annem bayılınca halk araya giriyor bunlar da kaçıp gidiyorlar.” dedi.

 

“Bayanlara Şeytan faşist diyerek saldırdılar”

Bayanlara şeytan, faşist diyerek saldırıldığını ifade eden  Şahin, “Anneme ve yanındakilere bir sürü hakaretlerde bulunuyorlar. Annemi olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırdık. Sağlık durumu şu an iyidir.” Diye konuştu.

 

Başka bir görgü tanığı ise saldırıya uğrayan Semra Şahin’in (39) bayıldığında da tekmelerle dövüldüğünü söyledi. (Cihad Coşar/Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir