• DOLAR 32.331
  • EURO 34.994
  • ALTIN 2297.427
  • ...
Gök: Batman işsizlik oranında birinci sırada
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Batman Küçük Millet Meclisi`nin (kMM), "Ön Yargılar Giremez" şiarıyla her ayın ilk Pazar günü  düzenlediği programın Mart ayı gündem toplantısı “Sivil Toplum Belediye Başkan Adaylarıyla Buluşuyor”  başlığı adı altında gerçekleştirildi.

Batman kMM Mart ayı toplantısına belediye başkan adaylarından HÜDA PAR Batman Belediye Başkan adayı Dr. Aydın Gök, AK Parti Batman Belediye Başkan Adayı M.Emin Ekmen, STK, sendika ve meslek örgütleri temsilcileri katıldı. Toplantı, Batman Belediyesi Meclis Toplantı Salonu`nda 13.00-16.00 saatleri arasında Batman kMM girişimcisi Cuma Gülcü`nün moderatörlüğünde gerçekleşti.

Konuyla ilgili ilk olarak belediye başkan adaylarına söz verildi. İlk Sözü alan Hür Dava Partisi  Belediye Başkan Adayı Gök, Belediye ve Batman halkının sorunlarıyla ilgili görüşlerini dile getirdi.

Batman’ın işsizlik oranında birinci sırada yer aldığını ifade eden Gök, “Yaklaşık olarak  yüzde 25’lik bir işsizlik oranı var. Asgari ücret yoksulluk sınırının altında yer alıyor. Sırf bu yüzden kadınlarımız da kocalarına yardımcı olabilmek adına iş aramak zorunda kalıyorlar. Halka hizmet makamları şu ana kadar siyaset üretmekle meşgul oldular. Ayrıca sosyal projeler adı altında, sosyalist projeler uygulandı halkımız üzerinde” ifadelerini kullandı.

“Rüşvet ve yolsuzlukların olumsuz etkileri memleketi sarmış durumda”

Rüşvet ve yolsuzlukların olumsuz etkilerinin bütün memleketi sarmış durumda olduğunu belirten  Gök, “Uyuşturucu kullanımı oran olarak ortaokul seviyesine kadar inmiş. Uyuşturucu satıcıları çocuklarımızı zehirlemek için, özellikle okul ve parklarımızın önlerini mesken etmişlerdir. Maddi ve manevi ifsadın insanlarımıza olumsuz etkisiyle, malesef boşanma sayısı artmış, evlilik sayısı da azalmıştır. Mütahhit ve iş adamlarımızın sunmuş oldukları projeler ve ruhsatlarının onaylanması hususu azami derecede engel olmaya çalışılıyor. Tam tersine adım başı mantar gibi büyüyen birahaneler söz konusudur. Kimi belki ruhsatsız, kimi de ruhsatı bile hak etmeyen…”dedi.

“Şans oyunları adı altında devlet eliyle kumar oynatılıyor.” ifadelerini kullanan Gök, “Yüzde 25 işsizlik oranıyla birinci olan bir şehirde 15 binlik stadyum projeleri mega projeler olarak sunuluyor. Belediyeler hizmet makamıdır, verilmesi gereken bütün hizmetler verilmelidir” şeklinde konuştu.

Daha sonra sözü alan AK Parti Batman Belediye Başkan Adayı M.Emin Ekmen projelerini anlattı. Ekmen “Biz burada yaşayan Yezidinin, Süryaninin, Ermeninin vs, bir kişi dahi olsa hakkını hukukunu sonuna kadar korunması gerektiğine inanıyoruz. Ama siz Batman’da, Tunceli’de, İstanbul’da ve Konya’da aynı mantıkla sosyal belediyecilik yapamazsınız. Her ilin kendine özgü bir dokusu vardır” ifadelerini kullandı.

“Batman’da 20’ye yakın medrese olduğu halde bugüne kadar Belediye’nin maddi husus konusunda bu medreselere el attığı görülmemiştir.” diyen ekmen, Belediyelerin  hizmetin konusu ne olursa olsun bütün hizmetleri yapması gerektiğini söyledi.

Toplantı daha sonra soru cevap şeklinde sona erdi. (Yasir Oğuz-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir