• DOLAR 32.392
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2326.9
  • ...
Bakan Yıldız Hatay'da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HATAY - Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Taner Yıldız, İskenderun Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Fatih Tosyalı tarafından Yelken Kulübü'nde verilen yemekte halkla bir araya geldi. Yemekte konuşan Bakan Yıldız, Türkiye'nin 12 yıl önce bir model benimsediğini ve böylece büyümek istediğine karar verdiğini söyledi.

 

Adalet, hukuk ve demokrasinin en fazla istismar edilen araçlar haline geldiğini belirten Yıldız, Türkiye'de bir dönüm, kırılma noktası yaşatılmak istendiğini kaydetti. Türkiye'de yapılan operasyonlarla ekonominin kaosa sürüklenmek istendiğine işaret eden Yıldız, Türkiye ekonomisinin dimdik ayakta olduğunu ifade etti.

 

Her 10 yılda Türkiye'nin siyaseten büyük bir fırtınadan geçtiğini dile getiren Yıldız, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Siz bir rejimi stabil hale oturtmaya çalışırken bir darbe daha alıyorsunuz, 60'lar 70'ler ve 80'ler de böyle. Şimdi bir benzeriyle de karşı karşıyayız. Ama yıllık disipline son derece iyi bir şekilde uyuyorlar genelde. Eğer Türkiye büyümeye devam etme kararı almasaydı biraz daha problemimiz küçük olabilirdi. Şuanda da biz değişmeye ve büyümeye devam ediyoruz. O yüzden büyümelerin uzun süreli olması ve bir istikrar kazanması, büyümenin kendisi kadar önemli."

 

Yıldız, siyasi istikrara sahip olmanın ve 17 Aralık sonrasında farklı aralıklarla oluşan olayların net ve büyük resim çerçevesinde gözlemlenebilmesinin son derece önemli olduğunu vurguladı.

 

Daha sonra katılımcıların sorularını yanıtlayan Yıldız, onuruna verilen yemek öncesi tüm Sanayici ve İşadamları Derneği Hatay Şubesi'ni ziyaret etti. (Fikret Kavgalı - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir