• DOLAR 32.594
  • EURO 34.874
  • ALTIN 2504.266
  • ...
Birileri ölmeden önlem alınmayacak mı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Bitlis kent merkezindeki Nur Caddesi üzerinde kayaların koparak tehlike oluşturmasına rağmen önlem alınmamasına halk tepki gösterdi.  Vatandaşlar, “Tedbir alınması için illa da birilerinin ölmesi mi gerekir.” dediler.

 

Defalarca aynı noktada kaya parçalarının kopup büyük tehlikelere neden olduğunu ifade  eden vatandaşlar,  yaklaşık bir hafta önce yine aynı noktada kaya parçasının bir bayanın kafasına isabet ettiğini belirttiler.

 

Kayaların daha önce de büyük tehlikelere neden olduğunu ifade eden vatandaşlar, “Defalarca kaya parçaları kopup aşağıya düşmüştü. Nitekim geçen hafta kaldırımda bir yaşındaki bebeği ve eşiyle beraber yürüyen 23 yaşındaki bir bayanın kafasına isabet etmişti. Ağır yaralanan bu bayan bacımız ameliyata alınmış hala yoğun bakımda bulunmaktadır.

 

O zamanda gelen polis ve belediye yetkilileri tarafında sadece kaya parçasının düştüğü bölgede güvenlik şeridini çekmekle yetinmişlerdi. Bu güvenlik şeridi iki gün sonra kaldırıldı. Halk habersiz bir şekilde aynı mevkiinde yürümeye devam etti. Dün akşam saatlerinde halkın yoğun olduğu bir sırada aynı yerde yine 4-5 parça kaya parçası koptu. Orada yürüyen vatandaşlar saniyelik bir zaman dilimiyle kurtulabildiler. Yine yetkililer gelerek güvenlik şeridi çekmekle yetindiler.” Şeklinde konuştu.

 

“Birileri öldükten sonra mı önlem alınacak” diyerek tepki gösteren vatandaşlardan Ali Güneş, “Maalesef insan hayatını bu kadar önemsenmediği bir durumla karşı karşıyayız. Daha önce burada defalarca bu vakalar yaşanmasına rağmen hiç önlem alınmamış. Acaba oluşacak vakaların ölümle sonuçlanması mı bekleniliyor?” dedi

 

Tonlarca kaya parçalarının düşmesini önlemek için sadece tel örgünün çekilmesi dikkatlerden kaçmadı. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir