• DOLAR 32.561
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2421.182
  • ...
STK'lar platformu Karayollarına tepki gösterdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN-Kızıltepe STK Platformu Başkanı Mehmet Şerif Öter yaptığı yazılı açıklamada Kızıltepe’de yaşanan trafik kazaları nedeniyle Karayolları Genel ve Bölge Müdürlüğündeki yetkilileri suçladı.  Kızıltepe’de dün bir kadının trafik kazası nedeniyle hayatını kaybettiğini  belirten Öter, “Karayollarının kara vicdanlı yetkilileri ne zaman ilgilenecek.”dedi.

 

Kızıltepe’deki kazalardan karayollarını sorumlu tutan Öter açıklamasında, “ En değerli sevimli ve saygının en yücesini hak eden analarımız, bacılarımız ve eşlerimiz olan kadınlarımızı yılda bir gün değil her gün ve her an sevgi ve saygıyla anmalı, davranmalı ve değerlerini bilmeliyiz. Kızıltepe Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak Dünya Kadınları günü Münasebetiyle bu sabah kutlama mesajı hazırladığımız sırada Kızıltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde bulunan kavşakta Bir kadınımız, anamız, bacımız Kamyon altında kalarak hayatını kaybetti.” İfadelerini kullandı.

 

Yaşanan kazalarda sorumlunun Karayolları Genel ve Bölge Müdürlüğündeki ağa bürokratların olduğunu iddia eden Öter, “ İnancımız ve adetimiz gereği yaşanan bir çok trafik kazaları sonucu ya kader yada ihmal diye geçiştiriyoruz. Ama bu kez Kızıltepe STK Platformu olarak kazaya sebebiyet veren katilin ismini veriyoruz. Katil Karayolları Genel ve Bölge Müdürlüğündeki ağa bürokratlardır. Altı ayda tamamlanabilecek şehir içinden geçen bir karayolunu iki yılda ancak tamamladılar. Yedi ay önce tamamlanan şehir içindeki bölümün üç kavşağındaki Işıklar çalışmıyor eğer ışıklar faal olsaydı bu gün bu kaza olmazdı ve bu kadın hayatını kaybetmezdi.” İfadelerini belirtti.

 

Beş yıllık yol yapımında yüzlerce insanın tavuk gibi tekerleklerin arasında kaldığını ve hayatlarını kaybettiğini söyleyen Öter, “ Karayollarının kara vicdanlı yetkilileri ne zaman ilgilenecek daha kaç insanımızı kurban vermemiz gerekiyor. Kavşaklarımızı yollarımızı yaptırma kararı vereceksiniz insanlarımızın hayatı bu ağalar için çok ucuz ve basittir galiba beş yıllık yol yapımında yüzlerce insanımız tavuk gibi tekerleklerin arasında kaldı ve hayatlarını kaybetti. Bir üst geçit bir sinyalizasyonu bile yapamadılar yeter artık biz bunun artık çözülmesini istiyoruz. ”dedi.(Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir