• DOLAR 32.496
  • EURO 34.956
  • ALTIN 2429.44
  • ...
Bursa'da inanç turizmine bir durak daha eklendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Tarihi ve kültürel miras çalışmaları kapsamında 4 milyon TL harcanarak yenilenen Üftade Tekkesi ve Camii, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun da katıldığı törenle hizmete açıldı.
 

Törende konuşan Bakan Müezzinoğlu, “Bizler, dünden ders alan, dündeki değerlerimizin anlamını iyi kavrayan, o değerlerin gölgesinde medeniyet sunacak bir anlayışın mensuplarıyız. Onun için bu restorasyon çalışmasını sadece bir yenileme ya da yaşatma değil ecdadın anlayışına sahip nesillerin dünyaya bir mesajı olarak algılamamız gerektiğine inanıyorum. İnşallah buralar, muhteşem tarihi geçmişten muhteşem tarihi geleceğe yürüyüşün adımları olacaktır” dedi.
Bursa’nın yerel yönetimler anlamında çok farlı bir dinamik yakaladığın Bakan Müezzinoğlu, “Bursa, yerel yönetimler anlamında dünyaya örnek olacak anlayışı yakaladı. İngiltere’ye, Brüksel’e, Londra’ya gittiğimizde, örnek yerel yönetim olarak İstanbul diyoruz, Bursa diyoruz” diye konuştu.
 

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Üftade Hazretlerinin, Aziz Mahmud Hüdayi gibi birçok önemli talebesini yetiştirdiği tarihi tekkenin ayağa kaldırılması için 2010 yılından itibaren yoğun çaba sarf ettiklerini belirterek,  “Emir Sultan, Üftade Hazretleri, Somuncu Baba, İsmail Hakkı Bursevi gibi birçok evliyayı bağrında yaşatan Bursa’mız, önemli bir restorasyonu daha gerçekleştirmiş oldu. Mescit dışında büyük bölümü günümüze ulaşamayan 500 yıllık Üftade Tekkesi ve Camii’ni tekrar gün yüzüne çıkardık. İnşallah inanç turizmi açısından önemli bir durak olan burası, sosyal ve kültürel bir merkez niteliğini kazanacak. Üftade Hazretleri’nin koruma altındaki kıyafetleri ve eşyaları da burada özel bir bölümde sergilenecek” ifadelerini kullandı.
 

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, Bursa Müftüsü Prof.Dr. Mehmet Emin Ay’ın okuduğu duanın ardından, kurdele keserek tekke ve camiyi yeniden hizmete açtı. Molla Fenari Mahallesi’nde bulunan tekke ve caminin açılışına vatandaşlar da ilgi gösterdi.
 

Üftade Tekkesi ve Camii, 2010 yılında başlatılan çalışmalar sonucunda 2 katlı ahşap planlı olarak restore edildi. 6 bin 500 metrekarelik alana sahip tekke ve cami alanında ibadet yerleri, 10  oda, bay-bayan abdest yerleri, mutfak ve personel odaları ile çile mekanı yer alıyor. Peyzaj düzenlemeleri ve otopark alanıyla birlikte dış mekanda, 2 adet tarihi çeşme bulunuyor. (Veysi Siyah - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir