• DOLAR 32.354
  • EURO 35.131
  • ALTIN 2304.141
  • ...
Fikret Gültekin, Bizim için esas olan Allah`ın rızasıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ROMA- Yöneticisi olduğu Televizyon kanalının tanıtımını yapmak amacıyla İtalya`da bir dizi ziyarette bulunan Rehber TV Genel Yayın Yönetmeni Fikret Gültekin, sahip oldukları İslami hassasiyetlerden hiçbir süretle taviz vermeyeceklerinin altını çizerek, “Bizim için esas olan Allah`ın (cc) rızasıdır.” dedi.

Rehber TV yöneticilerinden Fikret Gültekin, kanalın tanıtımının yanı sıra Avrupa`da yapılması planlanan stüdyo çalışması konusunda fikir alışverişinde bulunmak üzere İtalya`ya geldi.

Como Mevlana Camii`nde de izleyicilerle bir araya gelen Gültekin, 12 Eylül 2011 yılında yayın hayatına başlayan Rehber TV`nin kuruluş amacı ve ilkeleri konusunda bilgilendirmelerde bulundu.

Konuşmasına Mevlana Camii yetkililerine kendisine bu imkanı vermelerinden ötürü teşekkür ederek başlayan Gültekin, Türkiye halkının büyük bir bölümünün İslami hassasiyet sahibi olduğunu, ancak genel anlamda televizyon kanallarının bu hassasiyete zarar veren yayınlar yaptıklarından Rehber TV`yi kurmaya karar verdiklerini aktardı.

 

"Bizim İçin Esas Olan Allah'ın Rızasıdır"
Rehber TV`nin ilkelerinden taviz vermeden yoluna devam edeceğine vurgu yapan Gültekin, “Bizim için esas olan Allah`ın (cc) rızasıdır. Yaptığımız yayınlarda Allah`ın rızasına uygun olmasına çok dikkat ediyoruz. ‘Herkes izlesin` diye prensiplerimizden taviz vermiyoruz. Reklamlarda, film ve dizilerde takvaya en yakın olan yayın çizgisini takip ediyoruz. Kısacası kriterlerimizi yüksek tutuyoruz.” şeklinde Rehber TV`nin ilkelerini anlattı.

"Bütçemiz Kısıtlı Olduğundan…"
Kurum olarak büyük hedeflerinin olduğunu, ancak bütçelerinin kısıtlı olmasından dolayı bu hedeflere ulaşmanın zaman alacağını kaydeden Gültekin, izleyicinin kendilerinden özellikle dizi film yapımı konusunda talepte bulunduğunu, bunun da maliyetinin yüksek olmasından ötürü şimdilik kendi yapımları olan kısa filmleri izleyicinin beğenisine sunduklarını ifade etti.

"Davetçi Her Yerde Davetçidir"
Konuşmasının son bölümünü Avrupa`ya hicret eden Müslümanların yaşadığı topluma karşı olan sorumluluklarına ayıran Gültekin, “Davetçinin memleketi ile burada olması arasında bir fark yoktur. Yani davetçi Seyyid Kutub`un tesbitiyle şudur: ‘Davetçi üzerinde İslam bayrağının dalgalandığı her yeri kendi memleketi olarak bilir. Üzerinde İslam bayrağının dalgalanmadığı her yeri de kendi davet alanı olarak bilir.` Dolayısıyla memleketinizden çok uzakta bir memlekette yaşıyorsunuz. İçinde yaşadığınız toplum sizden farklı bir inanca sahip. Bunun avantaj ve dezavantajları var. Dezavantajların en can yakanı memleketinizden, akraba ve dostlarınızdan uzak olmanızdır. Ancak işe bardağın dolu tarafından bakıldığında, takdiri ilahinin bir tecellisi olarak burada olduğunuz sonucunu çıkarabilirsiniz. Yani İslami çalışmalarda sizin payınıza düşen burda bu çalışmaları yapmaktır.” diyerek, zorunlu hicrete tabi tutulan Müslümanların yaşadığı topluma karşı vazifelerini hatırlattı.

Gültekin, konuşmasının ardından kendisine yöneltilen sorulara yanıt verdi.

(Basri Özmen-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir