• DOLAR 32.59
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2501.079
  • ...
Mısır`da yeni seçim kanununa ağır eleştiri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eymen Nur "Bugüne dek hazırlanan üç seçim kanunu içinde demokratik olarak en kötüsü. Anayasal yanlışlarla dolu, ölü doğmuş, varlığıyla yokluğu müsavi bir kanun" değerlendirmesinde bulundu.

Nur, yaptığı açıklamada, seçim kanununun mevcut anayasaya aykırı birçok unsuru barındırdığını belirterek, böyle bir yasanın anayasa mahkemesi başkanlığı yapmış birinden çıkmış olmasından şaşkınlık duyduğunu ifade etti.

Nur, , "Tam skandal bir yasayla karşı karşıyayız. Bu yasaya dayanarak gelecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ne aday ne de seçmen olarak katılıp, partimizin daha önceki boykot kararına tam bağlı kalacağımı kesinlikle yinelerim" dedi.
Ülkenin geleceğinde kanun mekanizmasından, yasa ve adalet değerlerinin suikaste uğradığı bir mekanizmaya dönüşme tehlikesinin var olduğunu vurgulayan Nur, yönetime kanunu yeniden gözden geçirme çağrısı yapıldı..

Devrimin Yarını Partisi Genel Başkanı Eymen Nur, Mısır`da 2005 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek`in rakibi olmuş ancak seçilememişti.

Ülkede 25 Ocak Devrimi`ne giden süreçte parlamentoda Mübarek yönetimine karşı sert muhalefetiyle tanınan Nur, açıklamaları nedeniyle 4 yıl hapse mahkum edilmişti.
Kaynak: AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir