• DOLAR 32.612
  • EURO 34.851
  • ALTIN 2491.596
  • ...
"Kadınların mağduriyetlerinin giderilmesi için gerekli adımlar atılmalıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olması dolayısıyla Mazlum Der Şanlıurfa Şubesi bir basın açılması yaptı.

 

Basın açıklamasını okuyan  Mazlum Der Şanlıurfa Şube Başkanı Meral Dervişoğlu, sırf kadın olduklarından dolayı baskıya uğrayan, şiddete maruz kalan, hak ve özgürlükleri kısıtlanan kadınların olduğunu söyledi.

 

Tarih boyunca dünyanın bir çok yerinde çeşitli nedenlerden dolayı kadınların her türlü şiddete maruz kaldıklarını ifade eden Dervişoğlu, “Her dört kadından biri fiziksel, ekonomik, ruhsal, sosyal ve cinsel şiddet mağdurudur.” dedi.

 

“Kadın cinayetleri yüzde bin 400 arttı”

Resmi kayıtlara göre kadın cinayetleri sayısı son 7 yılda yüzde bin 400 arttığını vurgulayan Dervişoğlu, “Son günlerde artan kadın cinayetleri toplumda kaygı ve endişeyle takip edilmektedir. Ancak ne yasal yaptırımlar ne de güvenlik önlemleri yeterli olmadığı da ortada bir gerçektir. Yaşları 14’ten 60’lara varan kadınların şiddete uğrama, öldürülme sınırı dahi yoktur.” ifadelerinde bulundu.

 

“Cinayetlerin ve şiddetin bitmesi için tüm duyarlı kesimlere başvurulmalıdır”

Cinayetlerin ve şiddetin bitmesi için tüm duyarlı kesimlere başvurulması gerektiğini dile getiren Dervişoğlu, “Başta sosyal ve ekonomik sorunlar öncelenerek diyanet, müftülükler, vaiz ve vaizeler, baro, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanılığı, STK ve siyasi partiler ile hükümet hiç zaman kaybetmeden acilen gerekli tespitleri yaparak çözüm üretmelidir.” şeklinde konuştu.

 

Dervişoğlu, “Bu haksızlıkları önlemek ve ortadan kaldırmakta devletin sorumluluğudur. Devlet, kadın haklarını güvence altına almakla yetinmemeli hakların yaşanılır olmasını da sağlamalıdır. Mazlum Der olarak tüm dünya kadınlarının gününü kutluyor ve şiddetin, baskının ve istismarın son bulmasını diliyoruz” dedi. (Sedat Kuşulay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir