• DOLAR 32.316
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2297.69
  • ...
SON DAKİKA
İhvan`dan Suud`a Terör Cevabı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır Müslüman Kardeşler Teşkilatı’ndan (İhvan) yapılan açıklamada, “Halkların çıkarlarını, ülkelerin toprak bütünlüğünü korumak ve İslam düşüncesini yaymak uğruna çektiğimiz sıkıntıları en iyi bilen ülkelerden biri olan Suudi Arabistan’ın böyle bir davranış sergilmesinden ötürü büyük üzüntü duymaktayız” denildi.

Suud hükümetinin bu tavrının, teşkilatla olan tarihi ilişkileriyle çeliştiği ifade edilen açıklamada, “Tarih her zaman, İhvan’ın hiçbir aşırılık göstermeden fikri, siyasi ve dini tüm akımlarla diyalog yolunu benimseyerek, sahip olduğu İslami düşünceyi yaymak için uğraştığını göstermiştir” ifadesine yer verildi.

Açıklamada ayrıca ”İhvan’ın siyasi alanda onurlu bir yaşam için halkla birlikte hareket ettiği, tüm vatanperver şahsiyet ve gruplarla müttefik olduğu” vurgulandı.

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı’ndan bugün yapılan açıklamada, Arap Yarımadası El-Kaidesi, Yemen El-Kaidesi, Irak El-Kaidesi, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), Nusra Cephesi, Suud Hizbullah’ı, İhvan ve (Yemen’deki) Husiler’in terör örgütü listesine alındığı duyurulmuştu.

Mısır’da 3 Temmuz’daki darbenin ardından oluşturulan geçici yönetim, geçen Aralık ayında İhvan’ı terör örgütü ilan etmişti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir