• DOLAR 32.551
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2425.675
  • ...
Başörtüsü zulmü devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KOCAELİ- 8 Mart Dünya Kadın Hakları Günü’nde basın açıklaması yapan Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu tarafından bir basın açıklaması yapılarak, İnsan Hakları Anıtına siyah çelenk bırakıldı.

Basın açıklamasını okuyan İnsan Hakları Savunucuları Derneği Genel Başkan Yardımcısı Behlül Metin, 8 Martta kadına şiddet diyenlerin bu toplumun yüzde 70’ni oluşturan başörtülü kadına karşı işlenen insan hakları suçunun dile getirilmemesini kınadı.

Basın açıklamasını okuyan İnsan Hakları Savunucuları Derneği Genel Başkan Yardımcısı Metin İlk öğretin ve liselerde başörtü yasağının Atatürk ilke ve inkılâpları ve laiklik bahanesiyle sürdürüldüğünü hatırlattı.

Metin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü arifesinde liberalinden, feministine, dindarından, dinsizine bir takım parti, kurum ve kuruluşların açıklamalarına şahid olunacağını belirterek, “Hepsi kadın haklarından, kadınlara yapılan haksızlıklardan ve şiddetten bahsedecek. Bunları lütfen çok dikkatle dinleyin. Bu sahtekârları, bu üç maymunları çok özenle dinleyin. Avazı çıktığı kadar ‘Kadın hakları’ diye yaygarayı basan bu kesimlerin acaba bir tanesi, bu toplumun yüzde 70 oluşturan başörtülü kadınların uğradığı haksızlıklardan ve bu ülkede yaşanan bir insan hakları ihlali olan, başörtü zulmünden bahsedecek mi?” diye sordu.

Memura başörtüsünün serbest ama yargıda, orduda, emniyette hala başörtü yasağının altını çizen Metin,  “ Peki neden var? Başörtü ile çalışma hakkı diğer memurlara bir insani hak olarak iade edilirken yargıdaki, emniyetteki, ordudaki bayanlar acaba insan olarak görülmüyor mu ki? Bu insan onlara iade edilmiyor? 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, sahtekar, üç maymunlar korosunun dikkatle izleyin. Kemalizm’in bireylerin yaşam ve kuşam biçimlerine kendi, Kemalist, dinsiz yaşam tarzını dayatmasının, kadına karşı bir şiddet olduğunu söyleyecek bir tanesi acaba çıkacak mı?. Biz iddia ediyoruz, -1- tanesi dahi bunu 8 Mart’ta gündeme taşımayacak!” ifadelerini kaydetti.

Metin basın açıklamasını şöyle sürdürdü: “8 Mart dünya kadınlar gününün, sahtekâr üç maymunlar korosundan bir tanesi dahi çıkıp, ilk, orta, lise eğitimindeki başörtü yasağının bir kadın ve çocuk hakları ihlali olduğunu, Atatürkçülerin halkın yaşam biçimine müdahale olduğunu söylemeyecek. Bu sahtekar sözde kadın hakları savunucularından, iddia ediyoruz ki -1- tanesi dahi, milyonlarca kız çocuğunun gördüğü bu Atatürkçü zulmü 8 Martta gündeme taşımayacak. Atatürkçülük adına piyasaya çıkan minik azınlığın hoşuna gitmiyor diye bu ülkede öğretimin her alanında başörtünün yasak olduğunu ve bu yüzden birçok ailelerinde kız çocukların okula yollamayarak cahil bıraktığı, 8 Mart dünya kadınlar gününde hiç konuşulmayacak. Kız çocuğunun ve bir milletin anne adayının, başörtülü olduğu için ayrımcılığa uğrayarak, eğitim almaması onlar için kadın hakları açısından hiç de önemli bir konu değildir. Kadınımıza, Atatürkçü geçinen yobazların yaptığı insan hakları ihlali, ayrımcılık, zulüm 8 Mart dünya kadınlar gününde hiç mi hiç konuşulmayacak.”

Kadına şiddeti önlemenin tek yolunun Allah korkusunun kalplere yerleştirmek olduğunu ifade eden Metin, “İnsan hakları anıtına bu gün sözde kadın hakları savunucularının başörtü zulmünü görmezden gelmesine ve kadına zulmün gerçek çözümünün konuşulmamasına tepki adına siyah çelenk bırakıyoruz. 8 Mart’ı Atatürkçülük adına başörtülü kadına yapılan zulme, başörtülü kadının yaşam biçimine atatürkçü, insan hakları ihlalcisi müdahaleye, sivil itaatsizlik bağlamında, demokratik ve hukuki yollarla başkaldırı günü ilan ediyoruz. Taptıkları heykellerinin önüne, Cumhuriyetin kazanımları diye başlayan, bir gurup malum görüş sahibi bayanın, Cumhuriyet kadınının kazanım iddialarını da tebessümle karşılıyor, anlattıklarına kendilerinden başka inanan olup olmadığını sorgulamaya davet ediyor ve katıldığınız için hepinize teşekkür ediyoruz.” Diye kaydetti.

(İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir