• DOLAR 32.383
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2326.145
  • ...
Ceylanpınarlı seçmenin seçim tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA – Ceylanpınar’da her seçim döneminde etnik kimlik üzerine siyaset yapan partilere vatandaşlar tepki gösterdi. 

Etnik kimlik üzerinden siyaset yapılmasının kendisini rahatsız ettiğini söyleyen Mehmet Gül, “Birilerinin seçim döneminde etnik kimlik üzerinden kirli siyaset yapmaları ve bu yolla insanların hür iradelerine ipotek koymaları bir vatandaş olarak beni ve benim gibi düşünen insanları derinden rahatsız ediyor. Bu bölge de yaşayan bir Kürt olarak Arap kardeşlerimizle hiçbir sorunumuz yoktur. Aksine çok samimi arkadaşlık ve komşuluğumuz vardır. Kürt ya da Arap ayrımı yapan belediye başkan adayları kirli siyaset izleyerek, toplum içinde sanal bazı sınırlar oluşturuyorlar. Bu doğru bir davranış değildir. Bu siyaset yolunu izleyen adaylar belki kısa vade de makam elde edebilirler ama bizim gönlümüzde kaybetmişlerdir.”  diye konuştu. 

“Ak Parti  ve BDP Korkutuyor”
Etnik kimlik üzerinden yapılan siyasetin halkı böldüğünü söyleyen Ahmet Aydın’da; “Ceylanpınar da halk hem Ak Parti hem de BDP tarafından korkuyor. Bu korku seçim sonrasına da yansıyacağa benziyor. Etnik kimlik üzerine saflaştırılan vatandaşlar seçimlerden sonra birbirlerine nasıl bakacaklar, birbirlerini başka partilerde gören insanlar nasıl alış veriş yapacaklar. Kısacası Ceylanpınar seçimlerden sonra nasıl normalleşecek? Yıllardır bu memlekette yaşıyorum etnik kimlik üzerinden siyaset yapılmasını doğru bulmuyorum. Temennim inşallah bu seçim kardeşlik esası üzerine bir kazanımla sona erer.”  dedi. 

“Siyasi Partiler bu davranışın vebalini ve hesabını veremezler”
Bölgede yaşayan Arap bir vatandaş olarak, Kürtlerle hiçbir sıkıntısının olmadığını söyleyen  İsmail Ceylan, “Aksine arkadaşlarımın çoğu Kürtlerden oluştuğunu belirtti. Secim döneminde siyasilerin halkı birbirine düşman ettiğini dilen getiren Ceylan, “Bu bölgede yıllardır yaşıyoruz.  Maalesef seçim dönemlerinde bazı siyasi partilerin kışkırtmalarıyla halkı birbirine düşman ediyorlar. Seçim sürecinde Ceylanpınar’da yaşanacak tüm olumsuzluklardan sorumlu olanlar etnik kimlik üzerine siyaset yapan kişiler olacaktır. Bunu vebalini de hesabını da ödemek kolay değildir siyasi partilerin bu tür davranışlardan kaçması gerekiyor.
Bunu yapanları kınıyorum, Allah ıslah etsin diyorum.”  ifadelerini kullandı.(Mustafa Kaynak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir