• DOLAR 32.591
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2508.478
  • ...
`Osmanlı Toplumunda Kadın` isimli sergi düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Girişimci Kadınlar Derneği Batman Park AVM 8 Mart kadınlar günü kapsamında belgelerle Osmanlı Toplumun da kadın isimli sergi düzenledi.

8 Mart Dünya kadınlar günü dolayısıyla düzenlenen sergiye, Batman Valisi Yılmaz Arslan, Batman Milletvekili Ziver Özdemir ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Emin Ekmen katılarak kadınlara gül dağıttı.

Sergiyle ilgili İLKHA’ya konuşan Batman Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Gülhan Bağrıyanık,  Batman Park AVM’de 8 Mart kadınlar gününe yönelik belgelerle Osmanlı Toplumunda kadın isimli sergi düzenlediklerini kaydetti. 

Bağrıyanık devamla; “8 Mart kadınlar günü her zaman kadına yönelik şiddet, kadın cinayetleri ve kadının hak aradıkları özgürlükler olarak hak arayışında olduğu ve biz burada farklı bir temaya dokunmak istedik; Dedik ki konumuz sevgi ve höşgörü olsun insanlarımızın ve bu sürecin buna ihtiyacı var. Kadın deyince akla sevgi ve höşgörü gelir, bunun kaynağı kadındır. Osmanlı döneminde kadınların değerli olmadığı, kutu içinde oldukları şeklinde yanlış bir imaj var. Biz, bunların yanlış bir imaj olduğunu belgeleriyle göstermek için bu sergiyi açtık.” şeklinde konuştu. (Mehmet Mikyas-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir