• DOLAR 32.383
  • EURO 35.107
  • ALTIN 2326.38
  • ...
`Sağlık çalışanları emeklerinin karşılığını almak istiyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA – Bursa Merkez Osmangazi ilçesinde bulunan Zübeyde Hanım Doğumevi sağlık çalışanlarının ödemelerini zamanında alamadıkları iddia edildi. 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Sağlık-Sen Bursa Şubesi Başkanı Gökhan Yünkül, sağlık çalışanlarının ek ödemelerini zamanında alamadıklarını belirterek, haklarını alamayan sağlık çalışanlarının yanında olduklarını söyledi. 

Yünkül, son zamanlarda bazı kurumlarda çeşitli aksaklıkların da yaşandığına dikkati çekerek, “Son bir yıldır Zübeyde Hanım Doğumevi çalışanlarımız maalesef ek ödemelerini tam olarak alamamakta ve büyük mağduriyet yaşamaktadırlar. Hastane gelirlerinin az olması nedeniyle yaşanan aksaklığın bir an önce giderilmesi gerekmektedir. Yapılan analizlere göre bir ebe arkadaşımız emsali bir personelden yaklaşık 250 ila 600 TL arasında. Bir doktor arkadaşımız emsali personelden yaklaşık 2 bin TL eksik ek ödeme almaktadır. Bu durum çalışanlarımızı ciddi anlamda mağdur etmektedir.” İfade etti.

Sağlık çalışanlarının ekonomik haklarının ödenmemesi nedeniyle ciddi bir bıkkınlık yaşamakta olduklarını kaydeden Yünkül, “Zübeyde Hanım Doğumevi’nde artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Bu sebeple de personelin büyük çoğunluğu hastaneden ayrılmak istemektedir. Sağlık-Sen Bursa Şubesi olarak yetkilileri bu duruma dur diyerek doğumevi çalışanlarının hak ettikleri ücretlerin ödenmesi için gerekli çalışmaları yapmaya davet diyoruz.” diye konuştu. (Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir