• DOLAR 32.335
  • EURO 35.126
  • ALTIN 2306.74
  • ...
`Öfke-Şiddet Diyalektiğinde Kadın` projesi tanıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA-Konya Büyükşehir Belediyesi, Çağdaş Aile Derneği, Anadolu Aile Derneği, Konya Barosu ortaklığında AB hibesiyle gerçekleştirilen "Öfke-Şiddet Diyalektiğinde Kadın Projesi"nin tanıtım toplantısı yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi`nde düzenlenen toplantıda konuşan Çağdaş Aile Derneği Başkanı Hüseyin Bulut, dernek olarak gençlerin ve ailelerin eğitimi ile aile bütünlüğünü sağlamak için çalıştıklarını belirterek, "Öfke-Şiddet Diyalektiğinde Kadın Projesi"nin bu anlamda Konya`ya büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, toplumları ayakta tutanın aile olduğunu belirterek, "Toplumları ayakta tutan huzurdur, mutluluktur, çocukların, kadının ve erkeğin geleceğe güvenle bakabilmesidir, insanların tebessüm edebilmesidir. Apartmanlar, kültür merkezleri, caddeler, köprülü kavşaklar tek başına hiçbir şey ifade etmez" dedi. 

Kadem Geliştirilecek

Yapılan fiziki çalışmaların yanında sosyal çalışmalara daha çok ağırlık vermek gerektiğini, bu bakış açısıyla KADEM`i oluşturduklarını vurgulayan Başkan Akyürek, KADEM`in bugüne kadar on binlerce insana destek vererek bir faydaya vesile olduğunu ifade etti. KADEM`in 2014 yılında 400 bin kişiye ulaşma hedefi koyduğunu belirterek, yapılacak çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Akyürek, daha fazla insana ulaşmak için yeni bir projeyi hayata geçireceklerini vurguladı.

 Konya`da aile içi şiddeti, çocuklara yönelik şiddeti mutlaka sıfırlamak gerektiğini dile getiren Akyürek, "Modern şehir olmak için, misyonuna uygun şehir olmak için her alanda gelişmişlik göstergelerinde en üst rakamlara çıkmak gerekiyor. Bunun en önemli göstergesi eğitim seviyesidir, aile içi şiddetin önlenmesidir, boşanma oranlarının asgariye düşürülmesi, çocuğa yönelik şiddetin önlenmesidir. Bu konuda hepimize büyük görevler düşüyor" diye konuştu. 

Proje Koordinatörü Nevzat Demirci`nin proje hakkında bilgi vermesiyle devam eden toplantının sonunda Kadın Gözüyle Bedesten isimli resim sergisinin açılışı yapıldı. 

Programa Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek`in eşi Fatma Akyürek, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Uslu, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Dr. M. Sami Küçüktığlı, Eğitim Bir-Sen Konya Şube Başkanı Latif Selvi, sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı. 

Hedef 150 Bin Kişiye Ulaşmak

31 Ocak 2015`te sona erecek projenin bütçesi 219 bin Euro olurken bütçenin 194 bin 784 Eurosu AB hibesiyle gerçekleştirilecek. Proje kapsamında KADEM ile bağlantılı olarak 560 aile hekimi ve 550 aile sağlığı elemanı, bin 500 avukat, 500 imam ve 500 Kur`an Kursu öğreticisi ile 353 muhtar, bin öğretmen, 148 medya mensubu olmak üzere 5 binin üzerinde kişiye eğitimler verilecek. Farkındalık oluşturacak çok sayıda etkinlik ve toplantının yapılacağı proje ile toplamda 150 bin kişiye ulaşılması hedefleniyor. (İsmail Yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir