• DOLAR 32.419
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2491.907
  • ...
Soylu, `Birileri faili meçhullerin olduğu bir Türkiye istiyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Ak Parti’nin Midyat   Ulucami Mahallesinde bulunan  Köşk Meydanı`nda düzenlediği  mitinge, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, eski İçişleri Bakanı ve Mardin Milletvekili Muammer Güler ile belediye başkan adayları katıldı.

“Faili meçhullerin olduğu Türkiye istiyorlar.”
Mitingde  vatandaşlara hitap eden Soylu, Birilerinin eski Türkiye`yi istediklerini  belirterek, "Birileri  faili meçhullerin olduğu bir Türkiye istiyorlar. " dedi.
Birileri sağcı, solcu diye, Alevi, Sünni diye, Türk-Kürt diye, Arap diye ayrıldığı, kadınlarımızın başı açık ve başı örtülü diye ayrıldığı bir Türkiye istiyorlar. Onlar eski Türkiye`yi istiyor. Ama millet Türkiye`nin her yerinde,  `Biz yeni bir Türkiye istiyoruz` diyor." sözlerine yer verdi. 

Bu gün hükümet aleyhine yapılan şeylerin, milli iradeden rahatsız olanların işi olduğunu ileri süren Soylu, “ Biz onları ta geçmişten biliriz. 55- 60 iktidarı sayesinde köylünün oğlu hâkim oldu, milletvekili oldu, bakan oldu başbakan oldu.  Tahammül edemediler. Bize ne dediler biliyor musunuz? ‘Siz kimsiniz ki bizimle boy ölçüşmeye çalışıyorsunuz?’ dediler.  60 darbesini yaptılar, darbeden sonra Menderes’in kasasını açıp içine kadın çamaşırı koydular. Fotoğrafını çekip mahkemede karşısına çıkardılar. Ona iftiralar attılar. Yassıada mahkemesinde yargıladılar. Menderesi astılar. Merhum Başbakan ve Cumhurbaşkanı Turgut Özal’a da iftiralar attılar. Kime iftira etmediler ki. Merhum Başbakan Erbakan’a da iftira attılar, partisini kapattılar. Partisinden trilyonlarca para çaldı diye mahkeme mahkeme dolaştırdılar” dedi.

Soylu son olarak; “Şimdi birileri çıkmış, siz onları iyi tanıyorsunuz. Diyorlar ki Yargıtay bizim olsun, anayasa mahkemesi bizim olsun, şu kurum, bu kurum bizim olsun diyorlar. Siz iktidarmış gibi görünün ama perde arkasından devleti biz yönetelim diyorlar. Bir şey elde edemeyince kasetler kopyalıyorlar, şantajlar yapıyorlar. Bir taraftan kopyalayıp başka tarafa yapıştırıyorlar. İnsanları dinliyorlar, yedi bin kişiyi dinlemişler. Bakın eski bakanım Muammer Güler ne diyor; ‘530 bin insan dinlediler’ diyor. Bu millet Menderese yapılanın da, Özal’a yapılanın da, Başbakanımıza yapılanın da hesabını, 30 Mart günü soracaktır.” şeklinde konuştu. (Adnan Oğuz-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir