• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
2 bin 100 rakımda hasta kurtarma operasyonu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl Genç ilçesine bağlı Geyikdere köyü muhtarının yaptığı ihbarda, köye bağlı Erdoğdu mezrasında 55 yaşında bir hastanın fenalaştığı bildirildi.

İhbarda, köyde cep telefonlarının çekmediği, sabit telefon ve uydu telefonu olmadığı, bu nedenle hiçbir şekilde hasta yakınlarıyla iletişime geçilemeyeceği ve köy yolunun tamamen kapalı olduğu söylenildi.

İhbar alındıktan sonra Bingöl İl Özel İdaresi ile köy yolunun durumu hakkında bilgi alındı. Ancak yol açma çalışmalarının ivedilikle tamamlanmasının mümkün olmadığı bilgisi üzerine Hava Operasyon Merkezi aranarak helikopter ambulans talebinde bulunuldu. Ancak hava durumunun helikopter ambulansın hareketi için uygun olmadığı bilgisi alındı. Askeri helikopter ayarlanabilmesi için Valilik ile görüşüldü. Havanın sisli olduğu, görüş mesafesinin yetersiz olduğu, bu nedenle helikopterin hareket edemeyeceği öğrenildi.

Daha İl Özel İdaresi ile irtibat kurularak paletli ambulansı bölgeye taşıyabilecek olan çekici talep edildi. Yol tarifi ve güvenlik amacıyla köy muhtarı da alınarak, saat 13.25’te tam paletli ambulans, UMKE aracı ve 4X4 Pajero ambulans ile yola çıktı. Mezranın kuzey tarafında bulunan Yenibaşlar mevkiinden tam paletli ambulans ile ulaşılamadığından vakanın bulunduğu mezraya Diyarbakır’ın Lice ilçesi üzerinden gidilen yolu kullanarak ulaşılmaya çalışılması planlandı ancak hastanın oğlu, telefonla ekibi arayarak, hastanın durumunun iyi olduğunu bildirdi.

Hasta durumunun kritik olmadığı anlaşıldığından ve kötü yol şartları ile karanlık bastırmasının taşıdığı risk de göz önüne alınarak, operasyona bir sonraki gün devam edilmesine, hasta yakınları ile birlikte karar verildi.

Bir sonraki gün, muhtar ve hasta yakınları ile bağlantı kurularak tekrar bölgeye intikal edildi. Hasta yakınlarının hastayı Sağgöze köyüne götürmeye çalıştığı esnada ekiplerce Milebot mevkiinden alındı. Yoğun uğraşlar sonucunda hasta, Bingöl Devlet Hastanesi’ne götürülerek, tedavi altına alındığı ifade edildi. (Nihat Kanat-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir