• DOLAR 32.494
  • EURO 34.932
  • ALTIN 2436.79
  • ...
Esenler, hastanesine kavuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL- Temeli 25 Ocak 2011 tarihinde atılan Esenler Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi düzenlenen bir törenle açıldı. Havaalanı Mahallesi’nde inşa edilen hastanenin açılış törenine; Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti İlçe Başkanı Umut Özkan, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Prof. Dr. İhsan Dokucu, Kamu Hastaneleri Bakırköy Bölgesi Genel Sekreteri Doç. Dr. İlknur Aktaş, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Meryem İnat, Belediye Başkan Yardımcıları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu,  Esenler için tarihi günlerden bir tanesini yaşadıklarını söyleyerek,  Esenler’de en çok talep edilen konulardan bir tanesi hastane olduğunu belirtti. Hastanenin hayırlı olmasını dileyen Göksu, “Bu hastanede çok emek, çok yürek var. Başta bu hastanede en büyük emek ve yüreği olan Sayın Başbakanımızdır. Esenler halkı adına kendilerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

 ESENLER’İN ŞİFA KAYNAĞI OLACAK

Esenler için hastanenin çok önemli bir sembol olduğunu ifade eden Göksu, “Bugün bu sembolün açılışını yapmak, Esenler halkına en güzel hizmeti sunacak olan bu hastaneyi gerçekten Esenlerle buluşturmak hepimiz açısından heyecan vericidir. Bugün bu hastaneyi açarak Esenler’e en büyük hizmetin kapısını açmış bulunuyoruz. Esenler,  bu hastaneden şifa bulacak. Burası Esenler’in şifa kaynağı olacak”  dedi.

 HİZMETE DEVAM

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu da “Böyle hayırlı bir şifa yuvasının açılışı merasiminde sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğumu ifade ediyorum. Esenler Kadın Hastalıkları ve Çocuk Hastalıkları Hastanemizin siz Esenlerli hemşerilerime hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

Esenler’de 1984-1986 yılları arasında özel bir poliklinikte 2 yıl süre ile hekimlik yaptığını anlatan Müezzinoğlu, “Esenler’in çocuklarına bu kardeşiniz baktı. Onlar şimdi artık yetişkin oldu” dedi. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’ya ilçede yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür eden Müezzinoğlu, modern hastaneleri halkın hizmetine sunmaya devam edeceklerini ifade etti. Müezzinoğlu, AK Parti iktidarının yaptığı çalışmaları anlatarak konuşmasını tamamladı.

 Müezzinoğlu’na konuşmasının ardından Belediye Başkanı Göksu, günün anısına bir hediye takdim etti. Hediye takdiminin ardından diğer protokol üyelerinin de sahneye gelmesiyle birlikte, Esenler halkının dört gözle beklediği Esenler Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin açılış kurdelesi kesildi. Program, Göksu ve beraberindeki protokol ile birlikte hastaneyi gezmesiyle sona erdi. (Muhammed Durmaz/ İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir