• DOLAR 32.352
  • EURO 35.106
  • ALTIN 2317.635
  • ...
Mustazaflar Cemiyeti köylülere seminer verdi-FOTO
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP -  Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şubesi Köy Komisyonu’nun Nizip ilçesine bağlı Alahacı köyünde bayanlara yönelik gerçekleştirdiği seminere köylü kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Komşu köylerden dahi programa iştirak edenlerin olduğu görüldü.

Köy taziye evinde gerçekleşen seminer Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kız İlahi Grubu’nun renk kattığı seminerde bir konuşma yapan Fatma Duran Hoca ilim meclislerine devamlılığın fazileti ve İslami sohbetlerin önemine değindi.

 Duran Hoca; ”Allah Teâlâ’nın bize vermiş olduğu ömür sermayemizi hayırlı şekilde değerlendirmemiz gerekir.  Allah’ın bize verdiği 24 saatimizin en az 1 saatini Allah’a adamalıyız.

 Uzun veya kısa olsun, ömrün hayırlı ve bereketli olanı, salih ameller işlenerek, hakkı ve sabrı tavsiye ederek ve faydalı hizmetler yapılarak değerlendirilenidir. Ömürlerini Allah’a isyanla ve gafletle geçirenler en sonunda iflas etmiş olarak, büyük bir pişmanlıkla Allah’a kavuşurlar. Fakat o andaki pişmanlığın artık hiçbir faydası yoktur. Bu sebepten akıllı insan, dünya hayatının kıymetini bilmeli ve onu iyi değerlendirmelidir.” Dedi.

 Duran Hoca konuşmasının devamında, ilim ve zikir meclislerinde bulunanlara meleklerin mağfiret dilediğini ve bu durumun o meclise devam ettiği müddetçe devam ettiğini söyledi.

 Program yapılan dualar ile son buldu. Katılımcılara programdan sonra şerbet ikram edildi. Köylüler memnuniyetlerini ve bu tür programların devamlılığını talep ettiler. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir