• DOLAR 32.567
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2417.959
  • ...
AGD Karatay Hanımlardan Afrika`ya su kuyusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA- Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Karatay Hanımlar Komisyonu, açlık ve kuraklığın yaşandığı Afrika’da içme suyu kuyusu açılması için bir kampanya düzenlemişlerdi. Düzenledikleri kampa sonunda, “Sizi gerçek muhtaçlara ulaştırır” sloganı ile yola çıkan Cansuyu Derneği önderliğinde Kamerun’da bir su kuyusu açtırdı.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan AGD Karatay Hanımlar Komisyonu Başkanı Filiz Akman, “ ’Şark da bir müminin ayağına diken batsa garptaki bunu hissetmeli.’ böyle buyuruyor Allah Resulü. AGD Karatay Hanımlar Komisyonu olarak bizler bu güne kadar yaptığımız programlarda kardeşlerimizin yanında olduğumuzu haykırdık. Canefşan programları ile vefakâr annelerimizi, Asr`ın gençlik buluşması ile genç kardeşlerimizi, Aşure ve kahvaltılarımızla liseli talebelerimizin yanında olduk. Ve kara kıta Afrika’yı da, kardeşlerimizi de, yetimlerimizi de unutmadık. AGD Karatay Hanımlar Komisyonu olarak sessiz kalamazdık. Kardeşlerimiz zorda iken biz nasıl mutlu olabiliriz ki?” dedi. 

Akman daha sonra “Yaptığımız eğitim çalışmalarında genç neslin infakı öğrenmesi ve hayatında uygulayabilmesi için başlattığımız çalışma ile Afrika’da içme suyu sıkıntısı bulunan ve kuraklık yaşanan bölgelerden Kamerun’da, Allah nasip etti su kuyusu açtırdık. Rabbim, yüreklerimize kardeşlerimizin derdi ile dert edinmeyi ve harekete geçmeyi nasip etsin. Haliyle biz refah içinde yaşayınca göremiyoruz kardeşlerimizi. Bir yudum su, hayatın devamını sağlar ve bir insan; İnsanlığımızın inşasıdır.” İfadelerine yer verdi. 

Akman konuşmasında faaliyetlerine yıl boyunca hız kesmeden devam ettiklerini ve yakında da bir yetim kardeş çalışmasına başlayacaklarını dile getirdi. (İsmail Yılmaz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir