• DOLAR 32.513
  • EURO 34.951
  • ALTIN 2438.846
  • ...
İhvan`dan Suudi Arabistan`a cevap!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mısır Müslüman Kardeşler Teşkilatı`ndan (İhvan) yapılan açıklamada, "Halkların çıkarlarını, ülkelerin toprak bütünlüğünü korumak ve İslam düşüncesini yaymak uğruna çektiğimiz sıkıntıları en iyi bilen ülkelerden biri olan Suudi Arabistan`ın böyle bir davranış sergilmesinden ötürü büyük üzüntü duymaktayız" denildi.

Suud hükümetinin bu tavrının, teşkilatla olan tarihi ilişkileriyle çeliştiği ifade edilen açıklamada, "Tarih her zaman, İhvan`ın hiçbir aşırılık göstermeden fikri, siyasi ve dini tüm akımlarla diyalog yolunu benimseyerek, sahip olduğu İslami düşünceyi yaymak için uğraştığını göstermiştir" ifadesine yer verildi.

Açıklamada ayrıca "İhvan`ın siyasi alanda onurlu bir yaşam için halkla birlikte hareket ettiği, tüm vatanperver şahsiyet ve gruplarla müttefik olduğu" vurgulandı.

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı`ndan bugün yapılan açıklamada, Arap Yarımadası El-Kaidesi, Yemen El-Kaidesi, Irak El-Kaidesi, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), Nusra Cephesi, Suud Hizbullah`ı, İhvan ve (Yemen`deki) Husiler`in terör örgütü listesine alındığı duyurulmuştu.

Mısır`da 3 Temmuz`daki darbenin ardından oluşturulan geçici yönetim, geçen Aralık ayında İhvan`ı terör örgütü ilan etmişti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir