• DOLAR 32.331
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2295.316
  • ...
Muş'un kenar mahallelerinde durum içler acısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ- Muş’un en eski mahallelerinden Murat Paşa  sakinleri, belediyenin mahallelerine gereken hizmeti yapmadığını ileri sürerek  tepkilerini dile getirdiler.
Yıllardır belediyenin mahallelerini hizmetten yoksun bıraktığını belirten Muşun Muratpaşa mahallensinin sokaklarında  yol boyu dizilen çöp tenekeleri, çöp birikintileri, dereye akan tuvalet lağımı, dereler üzerinden geçmek için vatandaşın kendi imkânlarıyla yaptıkları kırık dökük köprüler, mahallenin içinde bulunduğu durumu tüm çıplaklığıyla ortaya koyuyor.


Mahallenin çöpten ve pis kokudan geçilmediğini ifade eden mahalle sakinlerinden Cengiz güler, mahallenin sorunlarının çözümü ve ihtiyaçlarının karşılanması için tüm çabalarına rağmen kimsenin kendilerine sahip çıkmadığını iddia etti.
Güler, mahallenin sorunlarını şu şekilde anlattı: “Mahallemiz Muş’un en eski mahallesidir. Kocaman Muratpaşa mahallesinde sadece 5 tane çöp konteyneri var. Bir kilometreye bir konteyner bırakılmış. Üstelik çöplerimiz de  3-5 günde bir alındığı için, bu şekilde etrafa saçılıyor. Buna el atılmasını istiyoruz. Ne Valilik, ne belediye, ne de muhtarlık hiç kimse bu mahallenin sorunlarına bir çare bulmadı. İlgililerin bu sorunlara bir çare bulmasını istiyoruz’’ dedi.


Kasapların kestikleri hayvan kemiklerini mahallenin çevresine bıraktıklarını, başıboş köpeklerin bu kemikleri mahallenin içine dağıttığını söyleyen Güler, “ Bu gördüğünüz kemikler eski hal dediğimiz yerden getirilip Murat Paşa Mahallesinin çevresine bırakılıyor. Köpekler bu kemikleri alıp mahalle içerisine yaymaktadır. 10 yıllık bir iktidar partisinin mahiyetinde olmamıza rağmen, ne çöpümüzü dökeceğimiz bir yer, ne de çocuklarımızın oynayabileceği bir yeşil alan veya park var. Belediyeden bir hizmet görmedik. Bir vatandaş olarak sizleri buraya çağırdık ki, herkes Muş’un ne halde olduğunu görsün ve buna bir çare bulsun.’’ şeklinde konuştu.


Altyapı sorunu nedeniyle tuvalet pisliklerinin mahalleden geçen üstü açık dereye döküldüğünü söyleyen Güler; “Şuan kanalizasyonu görüyorsunuz. Bütün pislikler bu dereye inmektedir. Pisliğin üzerine konan sinek gelip benim yemeğimin üzerine de konuyor. Bu mahalle bütün sosyal faaliyetlerden yoksun bir mahalle. Çocuklarımız araçları kendilerine oyuncak olarak görüyor ve hergün buradan geçen araçların peşine takılıyorlar. Mahallemize bir çocuk parkı yapılmasını istiyoruz’’ diyerek yetkilileri, göreve davet etti.


Şahsının ve mahallesinin bazı sorunları için defalarca belediyeye dilekçe vermesine rağmen kimsenin kendileriyle ilgilenmediğini kaydeden Resul Ürek ise, “4 yıl önce Mersin’den taşınarak buraya geldim. Muratpaşa mahallesinde oturmaktayım. Bizim suyumuz yok, yolumuz yok. Bu sorunlarımızla ilgili Belediyeye dilekçe yazarak verdim. Maalesef hiçbir işimiz yapılmadı. Sadece bize su verdiler. Kanalizasyon, yol ve mezarlığın etrafının yapılaması için dilekçe verdim maalesef bana bir cevap verilmedi ve dilekçem halen belediyede beklemekte. Yolum çamur ve gelip bakmadılar.35 kişilik bir aileyiz. Aracımız eve çıkamıyor. Biz mezarlarımızın etrafının yapılmasını, yolumuzun yapılmasını ve mahalle içinden geçen derenin ıslah edilmesini istiyoruz’’ diyerek belediyeyi göreve davet etti. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir