• DOLAR 32.576
  • EURO 34.935
  • ALTIN 2431.492
  • ...
Liseler arası hafızlık ve Kur`an-ı Kerim okuma yarışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Liseler arası hafızlık ve Kur`an-ı Kerim okuma yarışması ile ilgili olarak Diyarbakır İl Milli Eğitim Şube Müdürü Naif Keleş ve Fatih İmam Hatip Lisesi Kur`an dersi öğretmeni Emrah Dedeoğlu İLKHA’ya açıklamalarda bulundu.

Bu yarışmanın Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde geleneksel olarak yapıldığını ifade eden Keleş, “Önce iller düzeyinde il birinciliği daha sonra bölge düzeyinde bölge birinciliği ve en son da Türkiye finali olmak üzere sonlandırılmaktadır. Geçen yıl biz burada Türkiye finalini yaptık. İstanbul’da bir İmam Hatip Lisesi birinci oldu. Bu yıl da burada ilk finalimizi yaptıktan sonra Nisan ayında Hakkâri’de bölge finaline gireceğiz. Bölge finalinde birinci olan arkadaşımız Mayıs ayında Bursa`da yapılacak Türkiye finaline katılacak. Programımız her yıl Ezan, Kur-an` ı Kerim okuma ve hafızlık kategorilerinden oluşmaktadır. Şuanda sadece Kur`an-ı Kerim güzel okuma yarışmasının ilk finalini yapıyoruz önümüzdeki hafta da Silvan`da hafızlık ve güzel ezan okuma yarışmamız var.” dedi.

“Dereceye giren öğrencilere ödüller verilecektir”
Yarışmalarda derece yapan öğrencilerin ödüllendirileceğini söyleyen Keleş, “Yarışmamızın birincisine yarım altın, ikincisine çeyrek altın ve Kur-an` ı Kerim seti, üçüncüsüne de çeyrek altın ve Kur-an` ı Kerim seti, diğer dereceye girenlere ise sadece Kur-an` ı Kerim seti hediye edilecektir.” dedi.

“Kur`an`a olan ilgiyi artırmak için bu etkinlikleri yapıyoruz”
Öğrencilerin Kur`an`a olan ilgi ve alakasını artırmak, yaymak ve yüceltmek adına her yıl bu Kur`an tilaveti yarışması düzenlendiğini ifade eden Dedeoğlu, “Diyarbakır merkez ve ilçeler dâhil olmak üzere toplamda 12 tane okul katılıyor. Peygamberler ve sahabeler şehri olan Diyarbakır’ımızın kuran konusunda çok hassas olmaları gurur vericidir. Gençlerimizin Kur`an`a olan hassasiyetleri gerçekten takdire şayandır. Programımızın hayırlara vesile olmasını yüce Allahtan niyaz ederim.” dedi.

  (Ali Adıyaman M. Zeki AygurDavut Ergin - İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir