• DOLAR 32.504
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2490.618
  • ...

BURSA - Ticari Safari Projesi kapsamında Bursa’ya gelen Musul heyeti, yatırım imkanlarını inceledi. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, Musul Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Yusuf Gaddawi ve beraberindeki heyeti ağırladı.

 

BTSO Başkanı Burkay, 40’ı aşkın ülkeden 300’ün üzerinde iş dünyası temsilcisini Bursa’da konuk ettiklerini belirtti. Bursa ile Musul arasındaki ekonomik işbirliğinin artması için çalıştıklarını kaydeden Burkay, BTSO’nun 16 makro projesinden biri olan ‘Ticari Safari Projesi’nin Bursa iş dünyası ile yabancı yatırımcıyı buluşturduğunu kaydetti. Bu yıl içinde Musul’a bir iş gezisi yapmayı planladıklarını anlatan Burkay, “Bu fuar vesilesiyle çok sayıda yabancı misafiri ağırladık. Irak, mobilya pazarı da en büyük pazarlarımızdan biridir. İnşallah 2014’te de Musul’a ziyaret yapmak istiyoruz. Umarım Irak ve Türkiye arasındaki ilişkiler daha da artacaktır.” diye konuştu.

 

Ticari safari büyük katkı sağlayacak
Musul Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Yusuf Gaddawi de, Türkiye ile Musul arasındaki ilişkilerin her geçen gün arttığına dikkat çekerek, yapılan Ticari Safari Projesi’nin bu işbirliğine büyük katkı sağlayacağını anlattı. Gaddawi,  “Musul ve Bursa şehirleri birbirine benziyor. Ticaret bizim için çok önemli. İrtibat ve bağlantılar kurmalıyız. Bu ziyaret birbirimizle tanışmak için önemli bir fırsat. Musul’da ticaret odası, 1926 yılında kuruldu. Odaya bin 200 şirket kayıtlı. Bu şirketlerde 30-40 bin kişi istihdam ediliyor. Türkiye ile Irak hem komşu hem de yakın iki dost ülke. Biz Türkiye’yi çok seviyoruz. Türkiye’ye geldiğimizde kendimizi yabancı hissetmiyoruz. Bu yüzden Bursa ile Musul arasındaki ticari ilişkilerin daha da yükselmesi için Bursalı işadamlarını da ülkemize bekliyoruz.” dedi.
(Veysi Siyah - İLKHA)