• DOLAR 32.349
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2307.867
  • ...
Diyarbakır barosundan resim sergisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – Diyarbakır Barosu Cumartesi Anneleri ve Roboskili Anneler ile ilgili fotoğraf sergisi ve basın açıklaması yaptı. Çocukları devlet tarafından kaybettirilen annelerin ve Roboski de Türk savaş uçaklarının katlettiği çocukların annelerinin acılarını gösterilen fotoğrafların sergilendiği sergide ayrıca Diyarbakır Barosu tarafından bir basın açıklaması da yapıldı. Basın açıklaması Şeyh Said Meydanı’nda açıldı.

 

Basın açıklamasını okuyan  Diyarbakır Baro Genel Sekreteri Av .Keziban Yılmaz  savaşın, yoksulluğun sömürünün olduğu yerlerde adaletin de olmadığını ve bunun acısını da trajedisini de en fazla kadınlar yaşadığını, bedelini de yine en fazla kadınların ödediğini belirti.

 

Roboski gibi tarihin karanlık sayfalarına düşülen sayfalar, yine sevgili Roboskili annelerin, direnişiyle, çabasıyla, adalet arayışıyla aydınlığa kavuşacağını ifade eden Diyarbakır Baro Genel Sekreteri Yılmaz, “Katiller bir gün mutlaka hesap verecek ve gerçekler tüm yönleri ile aydınlığa kavuşacaktır.”dedi.

 

Yılmaz ayrıca Diyarbakır’da kadına yönelik cinayet ve şiddet tablosu ile ilgili de açıklama yaparak, “ “ Diyarbakır merkezden baromuz Adli Yardım Hizmet bürosuna 2013 yılında yapılmış başvurulardan 824 kadın; 2014 yılının Ocak ve Şubat aylarında yapılmış başvurulardan 174 kadın şiddete maruz kaldığını beyan etmişlerdir. Yine Baromuzun CMK hizmet biriminin verilerine göre sadece Diyarbakır’da 2013 yılında 416 mağdur kadına; 2014 yılının sadece Ocak ve Şubat aylarında 107 kadın mağdura taciz, tecavüz, psikolojik veya fiziksel şiddet olayı sebebiyle hukuki destek sağlanmıştır.”ifadelerini kaydetti. (Davut Ergin-Ali Gültekin-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir