• DOLAR 32.506
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2427.81
  • ...
Saldırıya uğrayan HÜDA PAR üyesi İLKHA`ya konuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN – Dün Cevdet Paşa Mahallesi Gazai Baba Camii civarında BDP’li olduğu belirtilen bir grubun saldırısına uğrayan Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) üyesi Zahit İlbay, İlke Haber Ajansı’na konuştu.

 BDP’lilerin önce arkadaşlarını takip ettiğini ve sonrada kendilerine saldırdığını belirten İlbay, kesinlikle BDP aracına ve ya üyelerine yönelik bir saldırıda bulunmadıklarını aksine BDP seçim aracında inen şahısların kendilerine saldırdığını söyledi.

 BDP’liler: “Burada sizin yaşama hakkınız yok”

4 arkadaşı ile iki grup halinde Cevdet Paşa Mahallesi’nde, Pazar günü yapılacak olan toplu seçim lokalinin açılışı için el broşürü dağıttıklarını belirten İlbay, olayı şu şekilde anlattı:

 “Diğer 2 arkadaşımız bizi telefonla arayarak, ‘Bizi tehdit ediyorlar. Broşür dağıtmamıza izin vermiyorlar’  dediler. Bizler de partili arkadaşlarımıza olay yerini terk etmelerini söyledik. Arkadaşlarımızı takip etmişler. Cevdet Paşa Mahallesi Gazai Baba Camii civarına geldiklerinde yaşları 15 ile 20 arasında değişen 15 kişi arkadaşımızı aralarına alarak darp etmeye başladılar. Bizler onları ayırmak için olay yerine koştuğumuzda ise BDP’nin reklamlı giydirilmiş aracından da bir grup indi. Bunlar toplu bir şekilde bize taşlarla saldırmaya başladılar. Biz diğer 2 arkadaşımızla birlikte 4 kişiydik. Ben o esnada yere düştüm kolum çıktı. Vücudumun çeşitli yerlerinde çok sayıda darp aldım, tekme ve taş darbesi diğer arkadaşımızın kafası kırıldı. Kafasına dikiş attılar. Diğer 2 arkadaşımız da vücutlarının değişik yerlerine çok sayıda darbe aldılar. Bize ‘Buralarda broşür dağıtamazsınız. Burada sizin yaşama hakkınız hayat hakkınız yoktur.’ diyerek tehdit ve hakaretler ettiler.”

 “Bir tanesi büyük bir taş alıp kafama vurmaya çalıştı…”

Olayın etkisini hala atlatamadığını ifade eden İlbay, “Ağza alınmayacak küfürler ediyorlardı. Ben yerdeyken etrafımdaki grup tekmeler ve taşlarla bana saldırıyordu. Hatta bir tanesi büyük bir taş alıp kafama vurmaya çalışırken yanımdaki arkadaşım onu iterek vurmasına izin vermedi. Belki o taşı kafama vursa bugün olay çok daha vahim olabilirdi. Yani mağduruz. Bize saldırdılar. Suç duyurusunda bulunduk. Şikâyetçi olduğumuzu belirttik.” şeklinde konuştu.

 “Bizim onlara saldırdığımız iddiaları kesinlikle yalandır”

PKK medyasında yer alan haberlere de tepki gösteren HÜDA PAR üyesi İlbay, “Söz konusu medyada yer alan haberde BDP’li 2 bayan ile bir erkeğin broşür dağıttığı ve bizlerin onlara izin vermediği iddia ediliyor. Böyle bir şey kesinlikle yoktur. Mahalle halkı ve cami cemaati de buna şahittir. Burada broşürlerimizi dağıtıyorduk, halkı etkinliğimize davet ediyorduk. Halkımız da yaşananlara şahit oldu. Bizim onlara saldırdığımız iddiaları kesinlikle yalandır. Seçim araçlarına kesinlikle saldırmadık zaten bize saldıranlar da onların seçim aracından çıkıp saldırdı. Elimizde seçim aracının plakası da var. Bizler bunu polise de bildirdik. Gidip bakabilirler, biz o araca falan saldırmadık. Sadece kendimizi savunduk.” ifadelerini kullandı.

 Ayrıca 4 gün iş göremez raporu aldığını ve kolunun 3 hafta süreyle sargıda kalacağını söyleyen İlbay, kendilerine satırlarla saldırdığımızı iddia ediyorlar, kesinlikle böyle bir şey olmadığını bunun iftira olduğunu sözlerine ekledi.

 Bu arada PKK/BDP’ye yakın sitelerin haberi çarpıtarak verdiği gözlendi. (Murat Dalgın-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir