• DOLAR 32.592
  • EURO 34.793
  • ALTIN 2498.181
  • ...
Batman`da 634 kadın şiddet başvurusunda bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Barosu Kadın Hakları Komisyonu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için kahvaltılı basın açıklaması yaptı. 

Kadına yönelik yapılan şiddete dikkat çekmek amacıyla açıklama yapmak istediklerini söyleyen Batman Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Pınar Bulut, “Kadınlar, dünya nüfusunun yüzde 50’ini, yeryüzündeki toplam işgücünün üçte ikisini oluşturur. Ancak kadınlar dünya gelirinin yüzde 10’unun almakta ve dünyanın tüm mal varlığının yüzde 1’ine sahip bulunmaktadır. Kadına yönelik ayrımcılık ve bunun uzantısı şiddet bir insan hakları ihlalidir, münferit değil, sistematiktir. Bu nedenler, engellenmesi de ancak sistemli ve etkin bir mücadele ile gerçekleşebilir.” dedi. 

Kadın sorunlarının görmezden gelindiğini savunan Bulut, “Kadın sorunlarının çözümü için kurulmuş olan kurumların, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunun (KEFEK) kaldırılmasına yönelik girişimlere son verilmelidir. Kadına yönelik şiddeti önlemek, uluslararası kuruluşların, siyasi iktidarların ve devletlerin olduğu kadar medyanın, toplumun, hepimizin sorumluluğundadır.” diye konuştu. 

Batman’da geçtiğimiz 8 Mart tarihinden bu yana 634 kadına yönelik şiddet başvurusunun bulunduğunu vurgulayan Bulut, şunları kaydetti: “Sadece Ocak ayından bu yana 110 kadın mahkemeden koruma talebinde bulunmuştur. Ayrıca mahkeme kayıtları incelendiğinde bir gün içerisinde 14 adet koruma kararının alındığı hususu dikkat çekmektedir. Bu vahim tablo karşısında acil önlem alınmalıdır. Bu şiddetin ve eşitsizliğin önüne geçmek maksadıyla alınması gerekli tedbirlerin alınması amacıyla ilgili birimler derhal harekete geçmelidir.”dedi. 

Daha sonra kadın şiddetinin önüne geçilebilmesi için yapılan faaliyetler anlatıldı. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir