• DOLAR 32.597
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2493.522
  • ...
`BDP`nin saldırılarına halkımız da şahittir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Van İl Başkanlığı dün BDP’li bir grup tarafından üyelerine yapılan saldırı ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.  

HÜDA PAR’a yönelik yapılan saldırıya, cami cemaati ve oradaki halkın da şahit olduğuna dikkat çekilen açıklamada; BDP il yöneticileri ve onlara yakın basının sanki saldırı onlara yapılmış gibi göstermeye çalıştığı, böylelikle saldırı ayıbını örtme çabasına girdikleri ifade edildi. 

“BDP’nin saldırılarına halkımız da şahittir “

 HÜDA PAR Van İl Başkanlığı imzasıyla yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer veridi:  “09.03.2014 tarihinde Genel Başkanımız Sayın Zekeriya Yapıcıoğlu’nun katılımıyla yapılacak halkla buluşma mitingimize halkı davet etme çalışmaları kapsamında Van genelinde davetiye dağıtımı yapılmaktadır. Bu kapsamda Cevdetpaşa Mahallesi Gazai Baba Camii civarında, davetiye dağıtan üyelerimize önce bir grup genç tarafından müdahale edilmiş, buralarda çalışma yapmaları engellenmiş ve çıkan tartışma devam ederken, BDP seçim aracı içinde 10-15 kişi olduğu halde orada bulunan üyelerimize saldırmış ve çıkan kavgada 2 üyemiz yaralanmıştır. Söz konusu olay, cami önünde meydana gelmiş ve hem cami cemaati hem de orada bulunan mahalle sakinleri ve vicdan sahibi BDP’liler de şahittir.”denildi. 

“Herkesi sağduyuya davet ediyoruz”

BDP’li yöneticilerin saldırının kendilerine yapılmış gibi bir izlenim verme çabalarının halkı kışkırtma ve yaptıkları ayıbı örtme çabası olarak değerlendirilen açıklamanın devamında, “Olayın bu şekilde cereyan etmesine rağmen, BDP il yöneticilerinin ve onlara yakın basının sanki saldırı onlara yapılmış gibi gösterilmesi, halkı kışkırtma ve yaptıkları ayıbı örtme çabasından başka bir şey değildir. Buradan bir kez daha ilgili siyasi partileri halkın huzurunu kaçıracak, halkı gerecek hal hareket ve tutumlardan kaçınmaya, kendi tabanlarını bu konuda sağduyuya davet etmelerini bekliyoruz.” İfadelerine yer verildi. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir