• DOLAR 32.578
  • EURO 34.91
  • ALTIN 2425.77
  • ...
AB konusunda STK`lar bilgilendirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından desteklenen “Türkiye’de AB Bilgi Merkezleri Ağı’nın Desteklenmesi Projesi” kapsamında Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Merkezi, Mardin Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Noktası, Dicle Kalkınma Ajansı ve Mardin Valiliği Avrupa Birliği Proje Ofisi (ABMAR) işbirliğinde, Hilton Garden INN Oteli’nde Avrupa Birliği’nde Yeni Dönem ile AB Eğitim ve Gençlik Fonları Konferansı yapıldı. 

Mardin Sanayi ve Ticaret Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kenan Özçelik, Mardin TSO AB Bilgi Noktası’nın çalışmaları ve projenin önemini vurguladı.

Daha sonra söz alan Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Dr. Tabip Gülbay, AB Fonlarının Mardin için fırsat olduğunu ve kullanılamayan fonların diğer ülkelere transfer edildiğini hatırlattı. 

DİKA Mardin Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Selim Duran, AB’nin 2014 -2020 Stratejisi ve Türkiye konulu konferansını verdi. 

Avrupa Birliği sistemi, Türkiye’nin üyelik süreci, 2007 – 2013 dönemi Katılım Öncesi Mali Yardım Uygulamaları hakkında bilgi veren Duran, konferansın son bölümünde 2014 – 2020 Katılım Öncesi Mali Yardım döneminde AB üyelik stratejisi ve Katılım Öncesi Mali Yardım (IPA) paketi oluşturulmasına yönelik çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

Toplantı’da son olarak söz alan Mardin Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Koordinatörü Tahsin ABA, açık olan 12. Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) çağrısı ve bugüne kadar IPARD kapsamında uygulanan projeler ve sağlanan hibeler hakkında bilgi vererek katılımcıların sorularını yanıtladı. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir