• DOLAR 32.518
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2432.922
  • ...
Akciğer hastası bebek yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl’ün Karlıova ilçesine sekiz kilometre uzaklıkta bulunan 350 haneli
Kargapazar`ı köyünde yaşayan Mehmet Ali Harmancı`nın 7 aylık bebeği olan Muhammet Sena Harmancı akciğerlerinin küçük olmasından dolayı solunum cihazına bağlı olarak yaşam mücadelesi veriyor.

Elektriklerin sıklıkla kesildiği köyde bebeğinin solunum makinesine bağlı olmasından dolayı bebeğini her an kaybedeceklerini dile getiren ve 8 yıllık evli olan baba Mehmet Ali Harmancı (33) ve anne Nurcan Harmancı yetkililerden bu sorunlarına bir çare bulmalarını istedi. Tek odalı derme çatlı bir evde hayatlarını mevsimlik işçi olarak geçiren baba Mehmet Ali Harmancı geçimlerini zorlukla yaptıklarını söyleyerek yetkililerin kendilerine yeterince yardımda bulunmadığını iddia etti.

Baba Harmancı, “7 yıl önce bir erkek çocuğumuz oldu bu çocuğumuz da akciğer hastalığı nedeniyle öldü. Ondan sonra bir kız çocuğumuz oldu bu çocuğumuz da aynı hastalıkla doğdu biz ona erken önlem aldık ve çocuğumuz kurtuldu. Şimdi 5 yaşında ve anaokuluna gidiyor. Bu çocuğumuz ise 7 ay önce doğdu ve yine o hastalıkla doğdu ve 3 ay küvezde kaldı. Şimdi evimizde solunum cihazına bağlı olarak çocuğumuzu yaşatmaya çalışıyoruz. Çocuğumuzun solunum makinelerini satın alabilecek gücümüz olmadığından kiralama usulü ile aldık.

Elektrikler sıklıkla kesildiği için komşular bana bir jeneratör aldı fakat jeneratöre alacak yakıt parasını bulamıyoruz. Elektriklerin kesildiği günlerde elektrik şirketini arayarak elektriklerin ne kadar sürede geleceği bilgisini alıyorum, uzun süreli elektrik kesimi olacak denildiğinde çocuğumu hastaneye götürüyorum. Çocuğumun bu hastalığı yenmesi kilosuna bağlı. Doktorlar kilo alırsa Akciğeri büyüyebilir ve hastalığı yenebilir dedi. Anne sütü çocuğumun beslenmesinde yeterli olmadığında mama almak zorundayım ancak mamalar çok pahalı alacak gücüm yok. Bazen köylüler yardım ederek bu mamaları alıyorum. Tek odalı evde kalıyorum evim hep rutubet alıyor ve çocuğumun sağlığı bu evde tehlikede. Kış aylarında burada çalışacak bir iş yok o yüzden yaz ayını bekliyorum köyde hayvanlara bakıp geçimimizi bu şekilde yapıyoruz. 7 yıldır yetkililerden yardım talep ediyorum sadece 3 kere tarafıma yardım edildi. Ev yardımı için Kaymakamlığa başvurdum talebim Kaymakam Bey tarafından olumlu karşılandı ve dosyalarım Ankara’ya gönderildiği söylendi. Fakat sonradan ev yardım talebim Ankara’dan reddedildiği tarafıma bildirildi. Mağdurum yetkililerden yardım bekliyorum” dedi. 

Öte yandan 24 metrekarelik bir odada yaşayan 4 kişilik Harmancı Ailesinin, banyo ve mutfak ihtiyacını naylondan kapladıkları bir yerde giderdikleri görüldü.   (Bülent Temiz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir